Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

"Saahan siitä bloggaamisesta jotain rahaakin?"

Useimmiten kun kerron ihmisille kirjoittavani blogia, niin ensimmäisten kysymysten joukossa on tuo otsikko. Jostain syystä suurimmalle osalle blogin pitäminen tuntuu olevan jonkinlainen raha- tai markkinointiväylä, jolla saa helposti tahkottua vähän ylimääräistä tilille. Siksi vastaukseni tuleekin usealle ihmiselle hieman yllätyksenä: ei, en saa tästä lainkaan rahallista hyötyä.


 


Kirsikka W.


Olen kirjoittanut tätä blogiani nyt noin kahdeksan kuukautta, ja nauttinut joka hetkestä. Alunperin en ajatellut lainkaan, että blogillani olisi jonkinlainen teema, jonka takia blogin nimikään ei ole hirveän spesifi. Nopeasti huomasin kuitenkin, että lifestyleblogiksi tarkoitettu virtuaalivauvani painottuikin hyvin paljon muun muassa meikkeihin ja kauneuteen, joten nykyään kerron ihmisille blogini olevan kosmetiikkapainotteinen lifestyleblogi. Tietenkin kirjoitain aina sille päälle sattuessani muustakin kuin meikeistä tai ihonhoidosta, mutta kuten kukaan blogiani tarkemmin tutkaillut voi päätellä, on pääpaino silti omassa intohimossani: kauneudessa.


 


Monia saattaa yllättää myös se, että lähes kaikki blogissani esitellyistä tai käytetyistä tuotteista ovat täysin itsekustannettuja. Ainoastaan Lushin ja Color4Caren postauksissa esittelen tuotteita, joita olen saanut ilmaiseksi blogin kautta. Yli yhdeksänkymmentäviisi prosenttia esittelemistäni kosmetiikkatuotteista on ihan rehellisesti suositeltuja ja hyväksitodettuja, tai itselleni jännittäviä uutuuksia, jotka haluan kanssanne jakaa. Rahallista hyötyä en siis saa liiemmin myöskään ilmaisten tuotteiden muodossa, toisin kuin monet muut kauneusbloggaajat. Enkä tällä nyt tarkoita sitä, etteikö ilmaisten tuotteiden saaminen olisi hyväksyttävää ja ihanaa, sillä kyllähän se tottakai on, mutta haluan vain painottaa, että itselleni ei semmoisia mahdollisuuksia hirveästi ole tullut vastaan. Olen täysin avoin tekemään yhteistyöpostauksia sellaisista tuotteista tai yrityksistä, joihin itse uskon, mutta blogivauvani taipale ei ole vielä niin pitkällä, että yhteistyötarjouksia satelisi joka suunnalta. 


 


En tosiaan saa rahaa myöskään mainosten tai bannereiden avulla, eikä minulla kiinnostusta sellaiseen oikeastaan olekaan. Mieluummin kirjoitan juurikin yhteistyöpostauksia, joista voin itsekin nauttia ja saada jotain luovaa irti. Kukaan ei myöskään maksa minulle pelkästä kirjoittamisesta, enkä todellakaan ole mikään ammattijournalisti tai -bloggaaja, vaikka sana aina silloin tällöin onkin hallussa. En saa siis palkkaa blogini ylläpitämisestä, vaikka välillä se tuntuukin työltä. Hirmuisen kivalta työltä, mutta työltä kuitenkin.


 


Miksi sitten edes kirjoitan blogia, jos se kerta on kuin työtä, eikä siitä saa edes rahaa? Vastaus on yksinkertainen: pidän siitä. Blogin kirjoittaminen, etenkin blogiyhteisössä, on erittäin palkitsevaa ja hauskaa. On uskomatonta, että sadat ihmiset haluavat lukea tekemiäni postauksia, jotka olen kirjoittanut sängyllä maaten ja teekuppi kainalossa. Ja tietenkin bloggaillessa pääsee vaihtamaan kokemuksia ja mielipiteitä monien muiden blogia kirjoittavien ihmisten kanssa, joten kirjoittaminen on myös sosiaalista. Tämä harrastebloggari on ainakin ihan superinnoissaan aina julkaistessaan uuden postauksen, ja vaikka välillä bloggariblokki hiertää aivoja, niin aika nopeasti syntyy uusia ideoita (tai tulee ostettua uutta ihanaa kosmetiikkaa, hups!). 


 


Kirsikka W. possupanta


Loppupäätelmäni on siis se, että nautin blogin pitämisestä ja sisällön tuottamisesta, enkä halua ainakaan toistaiseksi tehdä siitä rahasampoa. Haluan jatkossakin kirjoitella asioista, joista itse nautin, ja pitää blogin fiiliksen letkeänä kosmetiikka-addiktin tutkimusmatkana. Ei oteta asioita liian vakavasti, ihastellaan kaikkea kaunista, ja ollaan upeita ja ystävällisiä yksilöitä! Ja kaikki te ihanat aktiivit, jotka lueskelette blogiani: toivottavasti viihdytte jatkossakin!


 


Kirsikka W.

Kommentit

  1. Minäkin ajattelen niin, että siihen saakka, kun bloggaaminen on kivaa (eikä pakkopullaa), niin jatkan sen tekemistä, sai siitä rahallista hyötyä tai ei :) Bloggaamisesta vaan saa niin paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä!

    Keep up the good work! Sun innostus tähän hommaan kyllä näkyy sun postauksissa :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kirjoittelen ihan vain omaksi iloikseni. En ole tehnyt yhtään yhteistyöpostausta. En usko, että minulla on sellaiseen halua, aikaa, eikä varsinkaan siihen, että ne kaikki saadut ovat veronalasita tuloa, jotka pitää ilmoittaa verottajalle (niiden arvo) ja sittenpä olisikin kiva saada mätkyt.... Minä kirjoittelen itselleni muistoja ihan vain kuin kirjoittaisin itselleni jonkinlaista päiväkirjaa, mutta tätä on niin kiva kirjoitella :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä bloggaamisen pitää kivaa olla, en ainakaan itse sitä muuten jaksaisi millään! Ja varmasti sen voi myös selkeästi huomata, jos joku ihminen ei nauti bloginsa kirjoittamisesta, vaan tekee sitä ainoastaan rahan takia. Vaikka tekisi miljoona yhteistyöpostausta, mutta fiilis ei ole siinä mukana, niin kyllähän lukija useimmiten sen tajuaa.
    Sun blogisi on hyvä esimerkki siitä, että yhteistyöpostauksissakin näkyy selkeästi se halu kirjottaa, enkä koskaan epäilisi, että tekisit postauksia asioista, joiden takana et seiso :)

    VastaaPoista
  4. Tuo on kyllä myös hyvä pointti! Harvemmin sitä tulee edes ajatelleeksi, että yhteistyöpostauksien kautta saaduista tuotteista tulisi ilmoittaa verottajalle. Muistaakseni bloggareille on kuitenkin olemassa kolmannen osapuolen "ohjelmia", jotka hoitavat verojen maksun automaattisesti bloggaajan blogituloista. En kuitenkaan muista nyt ihan satavarmasti, sillä itselläni ei ole ollut tarvetta lähemmin sellaiseen tutustua.
    Minäkin kirjoittelen aika päiväkirjatyyppisesti, mutta sitten en ihan kuitenkaan. Blogi on tosi kiva tapa saada tallennettua fiiliksiä ja ajatuksia helposti jollekin alustalle, ja suurin osa "syvällisemmistä" postauksistani ovatkin nimenomaan myöhäisillan päiväkirjamaista ajatusvirtaa :)

    VastaaPoista
  5. Aitous ja innostus välittyykin sinun teksteistäsi, siksipä tykkään blogiasi lukea.
    Toivottavasti sulla riittää innostusta jatkaa vielä pitkään :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kuulla :) Näillä näkymin bloggailu ehdottomasti jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen!

    VastaaPoista
  7. Kiva kun avasit tätä kliseetä, että kaikki bloggaajat tienaisivat omaisuuksia blogillaan.

    Itse löysin blogisi yksi päivä jouluarvonnan kautta ja yhtäkkiä huomasin lukevani loppukesän postauksiasi. Koukuttava blogi siis ja kyllä tästä sulle tuloja soisikin. Ehkä ajan kuluessa? Mutta kiva kun meidän iloksi kirjoitat!

    VastaaPoista
  8. Apua, ihana kuulla! Itse olen aina nauttinut kirjoittamisesta tosi paljon, ja vielä kun saa kirjoittaa juuri haluamistaan aiheista, niin mikään ei pysäytä :) Raha ei ainakaan siis tällä hetkellä ole olennainen asia blogin kannalta, mutta eihän sitä tulevaisuudesta tosiaan koskaan tiedä. Toivottavasti onnistun kirjoittelemaan koukuttavia juttuja jatkossakin!

    VastaaPoista
  9. Minusta blogien kaupallisuudessa ei ole mitään pahaa. Päinvastoin. Tehdystä työstä kuuluu saada palkkaa/korvausta. Lukijatkin hyötyvät. Kiitos, että olet.

    VastaaPoista
  10. Minunkin mielestäni kaupallistaminen on ihan okei, kunhan pystyy rehellisesti siitä myös puhumaan ja seisomaan mainostamiensa yritysten tai tuotteiden takana. Tällä hetkellä koko blogiskene tuntuu kuitenkin olevan leimaantunut niin, ettei mitään postausta voisi muka ottaa tosissaan, ja että rahaa ja ilmaisia tuotteita tipahtelee joka kolosta. Todellisuushan on kaikkea muuta, ja bloginkin ylläpitäminen vie paljon aikaa ihmisen elämästä. Mun mielestäni on tärkeää, että lukijat myös ymmärtävät, ettei bloggaajien elämä ole pelkkää skumppaa, mansikoita ja ilmaista PR-kamaa :)

    VastaaPoista
  11. Tosi hyvä teksti! Paljon samanlaisia ajatuksia itselläkin :) Bloggaamisesta on tullut niin kiva ja tärkeä ajanviete että sitä tekee mielellään ihan harrastuspohjalta ja omilla ehdoilla. Toki joskus jos olisi mielenkiintoisia ja kivalta tuntuvia yhteistöitä ehdolla, niin miksipäs ei niihin tarttuisi. Tietysti voisi myös itse aktiivisemmin lähestyä kiinnostavia yrityksiä ym., sillä voihan sitäkin kautta syntyä uutta sisältöä blogiin!

    VastaaPoista
  12. On muuten myös ihan totta, ettei kaikki yhteistyöhommat aina tule suoraan lautaselle, vaan niiden eteen pitää itsekin tehdä töitä. Mulla on kokemusta nyt molemmista, sillä Color4Care otti minuun yhteyttä yhteistyön tiimoilta, mutta Lushille taas pistin ihan itse viestiä ja kyselin bloggarilistasta. Pariin muuhunkin lafkaan on yhteistyöpostauskyselyä lähtenyt menemään, mutta vastauksia on tullut aika niukasti takaisinpäin. Toisaalta, firmoilla on täysi oikeus valita omat yhteistyökumppaninsa siinä missä meillä bloggaajillakin, joten ei siihen kuole :) Itselläni ainakin nyt vielä toistaiseksi löytyy kyllä paljon ideoita ihan itsekseni toteutettaviksikin!

    VastaaPoista
  13. I really loved reading your blog. I also found your posts very interesting. In fact after reading, I had to go show it to my friend and he enjoyed it as well! thanx..

    VastaaPoista
  14. On kieltämättä hauskaa, että osa harrastuksista mielletään sellaisiksi, että niistä tulisi ansaita.
    Eihän jääkiekkoa harrastavaltakaan kysytä paljonko tienaat, vaikka lajilla voi päätyä itsensä parhaassa tapauksessa työllistämäänkin.

    VastaaPoista
  15. Niinhän se vähän on. Ja vaikka bloggaaja saisikin jotain rahaa mainosten tai muun vastaavan kautta, niin usein summat ovat aika pieniä. Harvat tienaavat niin suuria summia, että niistä kovastikaan taloudellista hyötyä olisi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon