Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Itsepäinen ongelmaiho

Minun ihoni on kuin esiteini: omapäinen, hankala, enkä ymmärrä sitä yhtään. Onneksi en ole malli tai muu vastaava henkilö, jonka tarvitsee näyttää aina upealta. Tälläkin hetkellä on menossa kamppailu sekä punoituksen, kipeiden ihonsisäisten näppyjen, että ulkoisten valkopäiden kanssa. Nämä puhkeavat minulla aina samaan aikaan, jolloin naama näyttää siltä kuin olisin napannut vesirokon toistamiseen.

 

Iho-ongelmat

 

Puhdistan ihoani päivittäin puhdistusliinoilla, vedellä, ja kasvovedellä, sekä pesen Neutrogenan kuorivalla kasvojenpesuaineella kasvot aina suihkujen yhteydessä. Sen lisäksi käytän meikinpoistoainetta tai muuta vastaavaa aina tarpeen tullessa. Ihonhoito- tai kasvojenpesurutiinini eivät liiemmin poikkea päivästä riippuen, ja silti aina säännöllisen epäsäännöllisesti kasvoistani tulee iho-ongelmien taistelukenttä. Erityisen inhottavia ovat nimenomaan nuo kipeät finnit ja näppylät, niillä kun saattaa mennä useampi viikko parantua.

 

Iho-ongelmat

 

Nyt olen ottanut käyttöön myös teepuuöljyn, sillä meno äityi nopeasti niin villiksi. Parissa päivässä näppyjä ei ainakaan ole tullut lisää, ja jo ihossa olevat tuntuvat paranevan hieman nopeammin. Kuvat on otettu eilen illalla puhdistuksen ja rasvauksen jälkeen, josta johtuu kasvojen kiilto. Iho ei ehkä näytä muiden silmiin niin kovin pahalta (tiedän että tilanne voisi olla huomattavasti pahempikin), mutta jos esimerkiksi kasvojen väriä vertaa mun ihon väriin, niin huomaa ettei kaikki ole ihan kohdillaan. En saanut kesällä pienintäkään rusketusta, joten värierot johtuvat ainoastaan kasvojen punoituksesta. Viime talvena kasvojeni iho kehitti itselleen jonkinlaisen vesiallergian, ja rukoilen että selviäisin tästä talvesta ilman sitä!

 

Mitkä ovat teidän suurimmat iho-ongelmanne?

 

Kirsikka W.

Kommentit

  1. Mulla on niin kuiva iho, että hilseilee. Laitan niin rasvaisia rasvoja kuin vain löytyy, silti iho on kuiva. Talvea kohden mentäessä vain pahenee. Joudun kesken päivänkin lisäämään rasvaa :(

    VastaaPoista
  2. Auuts, iho-ongelmat on niin syvältä! Voin kyllä samaistua tuskaasi, itsellä räjähti viikko takaperin järkky punoittava ja kutiseva atooppinen ihottuma kasvoille. Näiden lisäksi naamaa vaivaa lievä akne, joka puolestaan hermostuu atopian hoitoon tarkoitetuista rasvaisista voiteista. Eikä tässä vielä kaikki! Ihossani on myös couperosaa, jonka vuoksi naama lehahtelee jo noin lähtökohtaisestikin välillä punaiseksi ilman syytä. Yritä tässä nyt sitten luovia näitten välillä.

    VastaaPoista
  3. Samaistun! Mulla iho-ongelmat alkoi noin 5 vuotta sitten, kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn.

    Iho on rasvainen, kiiltävä, punainen ja hormooninäppyinen. Amerikasta saatava Proactive toimi(Suomessa myytävä ei niinkään), mutta se on niin tujua kamaa, ettei sitä uskalla koko aikaa käyttää.

    VastaaPoista
  4. Mulla on pintakuiva iho, joka myöskin pahenee pakkaskelillä. Lisäksi nenällä on taipumus kuivua huomattavasti enemmän kuin muulla naamalla! Kummallista :O

    VastaaPoista
  5. Voi ei, onpa sulla kurja tilanne :( Mulla toi talvella ollut vesiallergia oli ihan samanlaista kuin atooppinen ihottuma, ja se paheni aina suihkussa käydessä ja naamaa putsatessa! Luulin aluksi, että olen jollekin käyttämälleni aineelle allerginen, mutta loppupeleissä ihottumaa tuli pelkästä vesipesustakin. Kummallista tosin oli, ettei ihottumaa tullut muualle kuin kasvoihin, vaikka ennen muutkin kehon osat ovat siitä oireilleet.

    VastaaPoista
  6. Mua alkujaan pelotti alottaa hormonaalinen ehkäisy, koska monet olivat nimenomaan pelotelleet aknen puhkeamisella. Sainkin sitten minipillerit, jotka eivät ole vaikuttaneet (toistaiseksi) ihoon mitenkään, vaan minulla on ollut tämmöinen helposti kiukustuva iho ihan murrosiän alkumetreiltä asti. Teepuuöljy tuntuu oikeasti auttavan, samoin sitruuna. Pitää vain niiden kanssa muistaa rasvata ihoa huolellisemmin, muuten se kuivuu.

    VastaaPoista
  7. Samaistun niin tähän postaukseen! Iho-ongelmat on suoraan sanoen ihan perseestä, ja mulla varsinkin ennen menkkoja naama räjähtää täyteen finnejä (ei nyt ihan, mutta kuitenkin) Finnit on aina tosi kipeitä ja arkoja ja ne voi hillua naamalla jopa viikon ajan. Itselläkin kasvojenpuhdistus nykyään tosi tärkeessä roolissa, mutta mikään vaan ei tunnu auttavan!

    VastaaPoista
  8. Mulla ei menkkoja ole, kiitos minipillerien, joten en osaa sanoa sijoittuuko noi iho-ongelmat niiden tienoille. Ei mulla koskaan täysin puhdas iho ole, mutta näitä suurempia ihohirviöihin verrattuna se kyllä näyttää aina välillä hyvin puhtaalta. Teepuuöljyä suosittelen! Mulla on käytössä The Body Shopin teepuuöljy, jota olen nyt kukkivana kautena laittanut aina illalla ihon puhdistuksen jälkeen kaikille ongelmakohdille (eli lähes koko kasvoille). Sen jälkeen laitan vielä yövoiteen päälle, ja annan sen tehdä tehtävänsä yön aikana. Aamulla tietenkin putsaan kasvot vielä kertaalleen. Eron huomaa ihan selkeästi, eivätkä hormonifinnitkään ole enää niin kipeitä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon