Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Mikä on sinun kuppikokosi?

Tammikuu tuntuukin tänä vuonna olevan ihan teelle omistettu kuukausi! Ensin kirjoittelin ihanasta Théhuone -kokemuksesta, sen jälkeen tammikuun Bette Box toi mukanaan teetä, ja nyt aion puhua teille kupeista. Suurin osa onkin siis jo varmaan ymmärtänyt, ettei otsikon "kuppikoko" tällä kertaa viittaa rintaliiveihin.


 


Muumimuki Pikku Myy, Iron Maiden The Number of The Beast muki, vihreä teekuppi, ylioppilasmuki, Iittala Teema


Minä siis juon aika paljon teetä. En ole koskaan oppinut juomaan kahvia kunnolla, enkä sitä koskaan itselleni keittele, mutta teetä kylläkin. Ja olen aina ollut etsimässä sitä täydellistä kuppia, enkä koskaan oikein löytänyt sitä. Mukeja ja kuppeja meillä on vaikka kuinka, ja tykkään niistä kaikista, mutta suurinosa on omaan teenjuontitarkoitukseeni liian pieniä. Olen siis juuri niitä ihmisiä, jotka saattavat juoda litran tai puolitoista litraa teetä yhdellä istumalla.


 


Iron Maiden, Iittala, Arabia muumimuki


Muita juomia voi kyllä juoda pienemmistäkin kupeista (tai no voi sitä teetäkin, mutten halua) kun niitä harvemmin tulee litkittyä samalla tavalla. Ja esimerkiksi vieraille on tarjota useaa eri kuppikokoa, joista hän sitten itse valitsee mieleisensä. Vielä vähän aikaa sitten suurin mukivaihtoehto oli H&M:n mattapintainen musta muki, johon menee kerrallaan arviolta noin puoli litraa nestettä, ehkä hieman vähemmän. Pienin kuppivaihtoehto taas on pieni Iittalan Teema -kuppi, joka vetää vajaat 2,5dl. Siinä välissä on sitten useampaa kokoa valittavana niin Iittalan, Arabian, H&M:n kuin parin muunkin epämääräisen kupin muodossa. Silti etsinnässä oli vielä isommat mukit, sellaiset massiiviset, joilla voisi tyynnyttää useamman normaali-ihmisen janon samaan aikaan. Ja arvatkaapa mistä ne sitten löytyivät? Indiskasta.


 


Indiska Buddha jättikupit


Indiska vs H&M kupit


En ymmärrä, miten olin voinut unohtaa Indiskan, sillä ostin sieltä toissajouluna serkulleni lahjaksi juurikin jättikupin! Nyt matkaan tarttui kaksi Buddha -teemaista kuppia, toinen mustavalkoinen, toinen vähän hempeämpi. Ideana oli siis, että toinen on minulle ja toinen avokille, mutta todellisuudessahan juomme hyvin ristiin rastiin kaikista mukeista. Tuossa hempeämmässä mukissa lukee vielä ihanan kliseinen teksti "Sky above, earth below, peace within", joka sopii erinomaisesti teehetkeen! Näitä mukeja on tosi monessa eri kuosissa, ja olisin oikeastaan voinut ottaa kaikki, mutta päädyin nyt näihin kahteen. Hintaa näillä on ymmärtääkseni alunperin 12,90e/kpl, mutta ne olivat jonkinlaisessa tarjouksessa, ja maksoin niistä yhteensä 19,80e. Alemmassa kuvassa on vielä esillä kokoero aikaisemman Henkkamaukan "jätti"kupin kanssa. Aika iso kuppi, eikö?


 


Mukeja ja kuppeja


Kuppeja meiltä löytyy nyt siis jokaiseen tilaisuuteen (kuvissa vain eri kokoja demonstroivat yksilöt), eikä jano varmasti yllätä! Lisäksi voin nyt hetkeksi rauhoittua oman kuppijahtini kanssa. Ainakin siihen asti, kunnes uusi suuruudenhulluuskohtaus iskee.


 


Mikä on sinun kuppikokosi, eli minkä kokoisista kupeista tykkäät juoda? Entä onko sinulla vakiokuppia?


 


Kirsikka W.

Kommentit

  1. Ihania kuppeja! Minä juon tosi harvoin teetä, ja en ikinä kahvia, mutta silloin kun juon kuumaa, on mulla sellainen hempeä Iittalan vaaleanpunainen kuppi, jota käytän aina :) Se on tainnut blogissakin vilahtaa monta kertaa. Mies kittaa teetä paljon, ja hänelle olemme ostaneet Ikeasta sellaisen jättimukin :D

    VastaaPoista
  2. Minulla on 6 jättimukia (minähän en ole koskaan juonut kahvia, vain teetä) ja niitä käytän vuorotellen. Neljä niistä on ostettu ulkomailta. Joku on aina pesussa esim. valkoiset muuttuvat aika nopeasti ruskeiksi sisältä, joten pesuun pian jne. Kaikkia kuitenkin käytän. Ihanat nuo sinun löytösi. kelpais kyllä mullekin :)

    VastaaPoista
  3. Hei joo, hyvin piirtyy mieleen kuva tosta sun mukista nyt kun mainitsit! Ihanan hempeän värinen :)
    Jättikupit on teekittareille ilmeisesti aika olennainen osa varustusta!

    VastaaPoista
  4. Jättimukit on parhautta! Hirveän montaa ei kuitenkaan voi meille haalia, kun eivät muuten mahdu keittiönkaappeihin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon