Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

4 x joululahjaidea

Nyt hiippaillaan jo puolessa välissä marraskuuta, joten ainakin meidän huushollissa jouluostokset ovat jo alkaneet. Joillekin ihmisille lahjaideat syntyvät kuin tyhjästä, kun taas toisille ei meinaa keksiä sitten mitään, ja aivot ovat ajattelusta aivan jumissa. Jos sinullakin on samanlaista ideakatkosta, niin tässä muutama vinkki, joista voit vähintäänkin inspiroitua lahjoja hankkiessa!

 

Lahjaidea sisustajalle

1. SISUSTUSINTOILIJALLE

Pakkaa sisustajan pakettiin vähän sekä kovaa että pehmeää, kivaa ja käytännöllistä.

- Mittanauha on ahkeran sisustajan ja järjestyksen muuttajan paras kaveri, joten miksikäs semmoista ei voisi kääriä lahjapaperin sisään jossakin vähän kivemmassa värissä. Kuvan vaaleanpunaisen lisäksi värejä on monia muitakin, joten sen voi valita täysin lahjansaajan mieltymysten mukaan.

- Koristetyynyjä on useimmilla sisustajilla niin paljon, että tyynyliinoja ei koskaan ole liikaa! Pakkaa siis pakettiin muutama kaunis koristetyynyliina vastaanottajan mielisävyissä. Halusitpa sitten glitteriä, kukkaa, röyhelöä tai nukkaa, kaikki vaihtoehdot ovat avoinna!

- Koruteline on naisellinen sisustuselementti, jonka avulla voi myös tuoda omat suosikkihelynsä osaksi kodin sisustusta. Korutelineissäkin malleja ja värejä on miljoonia, abstrakteista geometrisista luomuksista ballerinasiluetteihin. Tämä lahja on siis erinomainen kaikenikäisille sisustajille, sillä valinnanvaraa on niin paljon.

- Jouluun kuuluvat joulukoristeet olennaisena osana. Vaikka huushollissa ei joulukuusta olisikaan, niin useimmat käyttävät jouluornamentteja silti sisustuksessaan. Jouluteemaisen lahjaan kannattaa valita jotkut hieman erikoisemmat joulukoristeet, kuten esimerkiksi kuvan punaiset mosaiikkilasipallot. Näistäkin vaihtoehtoja löytyy niin huimasti, että joulushoppailuun kannattaa varata ylimääräistä mietintäaikaa!

- Jos varsinaiset joulukoristeet eivät innosta, vaan pakettiin haluaa sujauttaa jotain vähemmän sesonkipainotteista, niin koristekivet ja -helmet ovat erinomainen idea. Lasisia kiviä saa kaikissa sävyissä, ja pakettiin voi lisäksi valita myös kauniin lasisen tai kristallisen kulhon, johon kivet voi sitten asetella.

 

Lahjaidea menijälle

2. MENEVÄLLE NAISELLE

Menevä nainen hyötyy eniten käytännöllisistä lahjoista, mutta miksi niiden pitäisi olla tylsiä?

- Jos lahjansaaja liikkuu paljon julkisissa paikoissa tai liikennevälineissä, niin kauniin naisellinen matkakäsidesi auttaa pitämään ruuhkabussien pöpöt loitolla. Tuoksu- ja värivaihtoehtoja on monia, ja nätin pullon vuoksi käsidesin oikeastaan jopa haluaa kaivaa laukusta käyttöön. Näitä löytää esimerkiksi Citymarketeista.

- Kynäkaulakoru on tyylikäs lahja sellaiselle naiselle (tai mikse miehellekin), joka tekee paljon muistiinpanoja työssään. Kynä kulkee mukana joka paikassa, ja näyttää hyvältä koko sen ajan. Kaulalta kynän saa nopeasti käyttöön aina tarpeen vaatiessa.

- Eväsrasiat eivät ole vain lapsille. Esimerkiksi kuvassa oleva tilava ja kauniin värinen malli pitää pitkää päivää tekevän aikuisen ruuan tallella ja hyvässä kunnossa. Uskallan väittää, että tuollaiseen isompaan rasiaan mahtuu myös välipala tai toinen ateria mukaan, jos päivä menee todella pitkäksi. 

- Kalenteri on menevän ihmisen Raamattu. Vaikka tänä digitalisaation aikana lähes jokaisesta älypuhelimesta löytyy kalenteri, niin fyysisestä versiosta on todistetusti enemmän hyötyä elämän järjestelyssä. Puhumattakaan siitä, että kalenterikirjat ovat niin paljon nätimmän näköisiä!

- Matkatermos on täydellinen lahja menevälle kahvi- tai teeaddiktille, aina kun sitä kupillista ei välttämättä paikoillaan ehdi nauttimaan. Kuvassa oleva pieni vaaleanpunainen matkatermos on hyvä myös sen takia, että siinä on kahvikuppimainen kahva juomista varten (ja se on herkullisen karkkivaaleanpunaisen värinen).

 

Lahjaidea hemmottelijalle

3. MUKAVUUDENHALUISELLE HEMMOTTELIJALLE

Hemmottelulahjat ovat myös erityisen ihania lahjoja, ja tämän lahjan olen miettinyt niin sanotuksi pakettilahjaksi, jossa kaikki kuvan tuotteet kuuluvat lahjaan mukaan.

- Hieman tavallisuudesta poikkeava söpö tai kaunis teekuppi on hyvä kohta aloittaa hemmottelulahjan suunnittelu. Mitä isompi kuppi, sitä parempi, sillä hemmotteluhetket eivät ole siemailua vaan viltin alle käpertymistä varten.

- Tietenkin teekupin kaveriksi pitää laittaa pussillinen jotain herkullista teetä. Forsman Tean irtoteepusseja saa monista kaupoista, ja niistä löytyy monia herkullisia teelaatuja ja -makuja.

- Tottakai hemmoteluhetkeen kuuluu myös tuoksuterapia, joka on helpoin toteuttaa ihanan tuoksukynttilän avulla. Omia suosikkejani ovat nuo kuvassakin olevat Bolsius -kynttilät, joita saa muun muassa Tokmanneilta, sekä hieman hintavammat PartyLite kynttilät, jotka pitää erikseen tilata.

- Vaikka itse en niin kynsilakkaihmisiä olekaan, niin hemmottelusta ei voida oikein puhua ilman kynsien lakkaamista. Kuvassa olevan Chanelin lakan sijasta voi tietenkin valita jotain muuta toimivaksi todettua kynsilakkaa, joka sopii lahjan saajan omaan väripalettiin. Jos oikein innostuu, niin mukaan voi laittaa myös kynsiviilan.

- Yönaamio sopii niille ihmisille, joille rentoutumishetki on myös selkeästi rauhoittumishetki. Kukapa ei haluaisi sulkea silmiään hetkeksi, ja keskittyä vaihteeksi muihin aisteihin täysin rinnoin?

- Naamioista puheen ollen, mikä hemmotteluhetki muka olisi kokonainen ilman kasvonaamiota? Valitse pakettiin jokin kosteuttava ja/tai rauhoittava maski, joka poistetaan pesemällä. Esimerkiksi mutanaamiot tai sheet maskit ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

 

Lahjaidea herkuttelijalle

4. HERKKUSUULLE

Herkuttelijan lahjaa hankkiessa on hyvä tietää lahjansaajan mieltymyksistä edes jonkun verran. Tämäkin lahja on kasattu pakettilahjana, jotta se loisi paremman elämyksen.

- Glögi on joulun ykkösjuoma, ja meidän onneksemme sitä saa monissa eri muodoissa. Vaikka kuvassa onkin vain näitä niin kutsuttuja "mehuglögejä", niin yhtä hyvin pakettiin voi valita vuosikertaglögin, punaviiniglögin, tai jonkun muun oman suosikin.

- Lakritsit eivät varsinaisesti kaikille ole sitä jouluherkkua, mutta omasta mielestäni ne ovat erinomainen lisä jouluiseen herkkupakettiin. Valitse mukaan pehmeitä klassisia lakritseja, ja vältä sokerisia lakunkuvatuksia.

- Joulupiparit ovat tottakai osana tätä pakettia. Valitse herkullinen kaupan valmispaketti, tai jos jauhopeukalo toimii, niin leivo itse! Näitä on hyvä sitten glögin kanssa mussutella.

- Kyllähän joulupaketista pitää nyt pulloa viiniä löytyä! Punkku, kuohari, valkkari, rosee... Vaihtoehtoja löytyy, ja sinun tehtäväksesi jää ostaa se sellainen, johon lahjansaaja ihastuu. Ei mikään superhelppo tehtävä, vai kuinka?

- Viikunat ja taatelit eivät ole omaa herkkuani, mutta moni muu pitää niistä todella paljon. Ja jouluun ne sopivat erinomaisesti piparien ja juustojen rinnalle. Juustoja ei välttämättä pakettiin uskalla oikein pakata, mutta taateleita ja viikunoita uskaltaa kyllä.

- Suklaa. Pitääkö siitä hirveästi edes meuhkata, kun kaikki kuitenkin tietävät suklaan olevan yksi suosituimmista jouluherkuista. Yleisimpien konvehtirasioiden sijaan voit kokeilla piilottaa pakettiin jotain hieman erikoisempaa suklaata, riippuen jälleen kerran lahjansaajan mieltymyksistä. Jos saaja ei ole suklaaihminen ollenkaan, niin tilalle voi laittaa vaikkapa vihreitä kuulia tai piparminttukarkkeja, jotka niin ikään kuuluvat joulunajan herkkuihin.

 

Onko jouluostokset jo hallinnassa? Mikä on oma lahjasuosikkisi tänä jouluna?

 

Kirsikka W.

Kommentit

  1. Kiitti vinkeistä! Omat lahjat ovat vielä autuaasti ostamatta :D Pojalle olen jo jotain ehtinyt miettiä, mutta muuten on vielä ihan kysymysmerkkinä...

    VastaaPoista
  2. Mullakin on vielä noin puolet ostamatta, mutta ideat on valmiina takaraivossa :) Nyt pitäisi enää vain lähteä shoppailemaan. Kiva, jos postauksesta oli hyötyä!

    VastaaPoista
  3. Jes, nyt löytyi hyvä idea puuttuvaan pakettiin! Kiitoksia!!!

    VastaaPoista
  4. Ihania ideoita! Olisin ainakin ite superiloinen noista tyyliin kaikista :D Mulla on vielä kaikki joululahjasuunnitelmat ihan auki, mutta ehkä tää tästä...

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva, että sait jotain hyötyä tästä postauksesta :) Ole hyvä vaan!

    VastaaPoista
  6. No onhan tässä nyt vielä yli kuukausi aikaa, joten kiire tuskin ihan heti tulee :) Sitäpaitsi, itse ainakin otan lahjojen hankinnan tosi rennosti, koska se ei mun mielestä ole stressaamisen arvoinen asia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon