Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Kuvanmuokkauksen musta aukko

Nykyaikana sosiaalinen media on täynnä mitä upeampia kuvia: selfieitä, maisemia, ruokaa, vaatteita... Oikeastaan ihan kaikkea. Monissa kuvissa käytetään apuvälineenä kuvanmuokkausta, joka on "perinteisen" Photoshopin lisäksi nykyään käytössä myös filttereiden ja kännykkäsovellusten muodossa. Oikeastaan, on hyvin harvinaista törmätä täysin luonnollisiin kuviin enää missään.


 


Kuvanmuokkaus on erinomainen tapa säätää kuvien valo- ja väriasetuksia, poistaa ärsyttäviä näppyjä naamalta, tai vaikkapa silotella hieman ryppyjä. Kukaan siitä tuskin tuomitsee, onhan niin tehty myös muun muassa lehtien kansissa jo ikuisuus. Kuvien muokkaaminen on kuitenkin siitä hankala homma, että oman ulkonäön paranteluun jää helposti koukkuun, jolloin saattakin epähuomiossa tulla imaistuksi mustaan aukkoon, josta lopputulos ei useimmiten ole lainkaan todenmukainen, aito, tai edes inhimillinen. Etenkin nyt, kun erilaisia sovelluksia on saatavilla niin helposti vain muutaman klikkauksen kautta, ja muokkaaminen on tehty eritttäin helpoksi.


 


Itse pyrin muokkaamaan kuviani mahdollisimman vähän. Valotus ja tarkkuus ovat ne suurimmassa osassa olevat ominaisuudet, ja joskus saatan piilottaa jonkun satunnaisen finnin tai ruven. Nyt päätin kuitenkin ottaa testiin kauneusgurujenkin suosiossa olevan Facetune -sovelluksen, ja kokeilla, miten helposti kuvistani muuttuukaan epäinhimillinen ja luonnoton "taideteos". Käytin sovelluksen ilmaisversiota, jonka ominaisuudet ovat huomattavasti rajoittuneemmat kuin täysversion, mutta mielestäni jutun pointti tulee selkeästi silti esille.


 


1.jpg


Hups hei, sinne katosi muutamalla pyyhkäisyllä kaikki tekstuuri ihosta, ripsistä tuli tummat ja tuuheat, huulet vaihtoivat väriä, ja hiuksetkin ovat pehmeämmät. Hymykin leveni, ja poskilla on täydellinen hehku-punakombinaatio. Ja kappas, nenäkin näyttää vähän kapeammalta!


 


2.jpg


Ja sama tilanne täälläkin. Finni huulien yläpuolelta on kadonnut kuin pieru saharaan, silmämeikki on intensiivisempi, silmäpussit ovat pienenneet puoleen todellisesta, kasvot ovat hehkuvat ja virheettömät, ja hiuksien karheus on teillä tietämättömillä. Tämä oli ensimmäinen testikuvani, joten lopputulos on jokseenkin lievä verrattuna muihin, mutta huhuu... Vain toinen näistä kuvista on minä.


 


3.jpg


#nomakeup! Ei se kasvonaamiokaan ihan näin ihmeitä saa aikaan, ellei ole sitten jostain Tylypahkasta peräisin. Silmäpussit ovat nyt kadonneet oikeastaan kokonaan, ja huuletkin taitavat olla isommat. Jos oikeasti näyttäisin tältä ilman meikkiä, niin harvemmin olisi sille edes tarvetta.


 


4.jpg


Pois tieltä ihohuokoset ja männynkävyt! Ja finnit, älkää unohtako finnejä. Tällä kertaa muodonmuutoksen on saanut myös käsi, etenkin pikkurilli, joka on kadottanut kaikki kurvinsa. Intensiivinen meikki on saanut silmät näyttämään ihan eri muotoisilta kuin alunperin, ja oikeastaan koko kuva näyttää siltä kuin sitä katselisi kyynelten läpi.


 


5.jpg


Siis hetkinen, meillä näyttäisi nyt olevan liikkeellä silmäpussivaras! Sama kelmi vei myös kaikki näpyt ja epätasaisuudet, ja jätti meille luonnottoman tasaisen vauvanaaman. Huulet ja silmätkin ovat nähtävästi vaihtaneet väriä, ja koko kasvot ovat saaneet imartelevamman sävyn.


 


6.jpg


Alkuperäisessä kuvassa silmäni on todella punainen, sillä onnistuin tökkäämään itseäni luomivärisiveltimellä. Jälkimmäisessä kuvassa punaisuudesta ei ole tietoakaan, vaan tilalle on tullut luonnoton valkoinen pläntti. Silmänympärysiho on tasaista sekä tekstuuriltaan että väriltään, silmä on intensiivisempi, ja kulmakarva huolitellumpi. Monesti ottaessani silmämeikkikuvaa läheltä silmä menettää väriään, joten esimerkiksi sen korjailu on mielestäni ihan okei. Tämä kuva on kuitenkin mielestäni esimerkki siitä, mikä näyttää epäaidolta, liioitellulta ja suoraan sanottuna typerältä.


 


Mitkä ovat sinun ajatuksesi kuvien manipuloinnista? Onko kuvien muokkaaminen hankala lopettaa ajoissa, vai julkaisetko täysin muokkaamattomia kuvia?


 


Kirsikka W.

Kommentit

  1. En mä osaa, mut ei ole tarvekaan :)

    VastaaPoista
  2. Ei tosiaankaan ole! Sulla on muutenkin niin ihania kuvia aina, ja juurikin virkistävän totuudenmukaisia :)

    VastaaPoista
  3. Mä mietin tätä samaa kun kirjoittelen juttua mun lempparikuvan muokkausappseistä.
    Jokainen tyylillään, mutta jos muokkaan kuvia liikaa, tuntuu ettei niistä enää edes tunnista itseä, et menen mieluiten sillä perus yhdellä-kahdella filtterillä :).

    VastaaPoista
  4. Joo, mulle on tärkeää, että kuvat on luotettavia :) Eli esim. meikkikuvissa en tykkää siitä, jos kuvaa on hirveästi muokattu, koska esimerkiksi luomivärien tai huulipunan sävyt ja intensiivisyys muuttuvat siinä tosi helposti. Silloin lukijalle/seuraajalle/katsojalle ei välity oikea mielikuva siitä tuotteesta. Vaatteissa vähän sama, jos sävyt vääristyy tosi paljon. 
    Muissa kuvissa ajattelen vähän vapaamielisemmin, mutta kyllä niistäkin pitää henkilöt/paikat tunnistaa todellisiksi, ellei kyseessä tosiaan ole joku taideprojekti tms.

    VastaaPoista
  5. Mainitsemasi pieni muokkailu on ok, jos niin haluaa, mutta tuon appsin käyttö kyllä häivyttää persoonan kokonaan pois ja kaikista tulee samannäköisiä (tuo meikitön ja 2. alin kuva ehkä parhaita esimerkkejä tästä). Itse en ole somessa enkä tykkää itseni kuvaamisesta, mutta ymmärrän kyllä toisaalta, että tähän voi jäädä koukkuun.Peilissä se totuus kuitenkin paljastuu. :)

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä naamavärkin blurraaminen on kamalaa, itse en ole sitä tehnyt enkä tuu koskaan tekemään! :D Se että ei näytä kuvissa samalta kuin oikeasti face-to-face kuvanmuokkausten takia, on niin boring. Itse yleensä vaan tarkennan tai sävytän kuviani, tai laitan mustavalkoiseksi jos tunnelma on oikea mustavalkoiselle filtterille. Naamaani en muokkaa kylläkään, jos näppy siellä täällä näkyy, ihan sama, en välitä. :)

    VastaaPoista
  7. Mä olen sun kanssa ihan samaa mieltä! Rakastan ihmisten persoonallisia pieniä "virheitä", ja mulle tulee aina paha mieli, kun huomaan että ne muokataan pois :(

    VastaaPoista
  8. Kun mä olin ala-yläasteella, niin oli muotia aina blurrata nenä piiloon. En ymmärtänyt sitä sillon, enkä ymmärrä vieläkään! Mulla on joitain tuttavia, joiden kuvat ovat aina ihan erinäköisiä kun he oikeasti ovat. En siis tarkoita semmoista kuvakulmilla tai filttereillä kikkailua, vaan että oikeasti muokataan kuvat ihan tunnistamattoman näköiseksi! Miten sillon edes uskaltaa ikinä tavata uusia ihmisiä, kun ei tosielämässä voikaan muuttaa omia kasvojaan noin vain?

    VastaaPoista
  9. No niinpä, samaa mietin! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon