Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Permanentti - ihanat kestokiharat vai nolo mummotukka?

Kävin toissapäivänä Karjaan Hiuspajalla laittamassa rupsahtaneet kutrit uuteen uskoon. Pisimmät suortuvat ylsivät jo reippaasti yli lapaluiden, latvat olivat kuivaa ja kärsinyttä hiusta, ja muutenkin kaipasin jotain uutta ulkonäköön. Äitini 50-vuotissyntymäpäiviä vietetään viikon päästä, joten senkin perusteella piti vähän kuontaloa saada kohennettua. Koska olen kasvattamassa omaa hiusväriäni, ja jo valmiiksi värjätyt hiukset näyttävät mielestäni juurikin sopivilta näille kesähelteille, syttyi päähäni ihan uudenlainen ajatus. Miten olisi permanentti?


 


p1019376.jpg


 


Täh, siis permanentti? Semmoinen mummokikkarako? Nuo ovat varmaan aika monen ensimmäisiä ajatuksia sanan kuullessaan. Itse kuitenkin tutkin Instagramia ja netin syvyyksiä, joista löytyi todella monenlaista permanenttityyliä niin lyhyille, pitkille, paksuille, kuin jo valmiiksi kiharoillekin hiuksille. Tiesittekö, että on olemassa myös suoristuspermanentti? Minä en tiennyt. Permanenttiaineidenkin vakuuteltiin olevan paljon hellävaraisempia kuin muutama vuosikymmen sitten. Loin tiedonhakureissuni perusteella päähäni idean, jonka perusteella tämä uusi kiharapehkoni sitten syntyi.


 


p1019391.jpg


 


Hiuspaja valikoitui paikaksi edullisen hintansa ja äidin positiivisten kokemusten perusteella. Itselläni permanentti, hiusten leikkaus ja -pesu maksoivat yhteensä vain 95 euroa! Täällä pääkaupunkiseudulla siitä olisi varmasti saanut pulittaa ainakin tuplahinnan. Koko hommaan meni aikaa kaksi ja puoli tuntia, joka ei sinänsä ole aika eikä mikään, sillä aina hiuksiani värjätessäkin menee kampaamokäynnissä ainakin se pari tuntia. Pyysin kampaajaltani pientä, sotkuista ja luonnollista kiharaa, ja ne toteutettiin pienillä permanenttirullilla. Halusin hiusten olevan helppohoitoiset, ilmavat, ja antavan pehkoon hieman lisää volyymiä. Hiuksia myös kerrostettiin jonkun verran, jotta kiharoiden rakenne saatiin parhaalla mahdollisella tavalla esille. Hiuksista lähti pituutta kohtuullisesti, mutta sitä osasinkin jo etukäteen odottaa. Jonkin verran kiharat pehmenevät vielä viikon tai parin sisällä, jolloin permanenttirullien "rajat" katoavat. 


 


p1019487.jpg


 


Nyt parin päivän aikana hiukset ovat olleet juurikin niin helppohoitoiset kuin olin uskaltanut toivoa. Olen harjannut ne vain kerran, ennen hiustenpesua, ja rutistellut niitä hieman märkänä. Muuten en ole käyttänyt minkäänlaisia laitteita, aineita, tai edes kampaa. Hiustenhoitorutiinikin lyheni huomattavasti, sillä edes näillä keleillä hiuksia ei välttämättä tarvitse pestä shampoolla edes joka kolmas päivä, joka on yleensä ollut hiuksilleni se ihan ehdoton maksimi. Ja hiustenpesussakin selviän vain yhdellä tuotteella, jota minulle kampaamossa suositeltiin: Kérastase Discipline Cleansing Conditioner. Tuote yhdistää shampoon ja hoitoaineen, ja se on tehty erityisesti kiharille hiuksille pörröisyyttä ja takkuisuutta vähentämään. Tuote on kyllä aika hintava, mutta 400ml pullo kestää käytössä varmasti tosi pitkään. 


 


p1019401.jpg


 


Minä olen ihan rakastunut näihin uusiin hiuksiini, ja olen todella iloinen, että uskalsin lähteä testaamaan jotain uutta! Onko sinulla kokemuksia, hyviä tai huonoja, permanentista?


 


Kirsikka W.


 


p.s. Pahoittelut postailun vähäisyydestä lähiaikoina! Näillä helteillä en ole oikein jaksanut pistää postauksia kasaan samaan tahtiin kuin yleensä.

Kommentit

  1. Aivan ihanat! Itsekin olen haaveillut permiksestä jo pitkään, mutta kyllä sitten otan kun aika on oikee. Sopii sulle hyvin! Ja ihanan näköinen blogi sulla :)

    VastaaPoista
  2. Permanentteja on niin paljon erilaisia ja yleensä se "mummopermis" on eniten muiden mielessä, vaikka eivät edes tietäisi, miltä se näyttää. Kampaamossa työskennellessäni nyt kesällä yhelle miehelle tuli tosi pientä kiharaa, että näyttää afrohiukselta sekä pomolle tehtiin niin hentoja laineita, ettei sitä edes tajua, että hänelle on permis tehty. Suoristamista en oo koskaan nähny tehtävän, mutta kuullut siitä oon niin koulun penkillä puhuttavan ku ulko puolellakin.
    Kihara tukka sopii sulle kyllä tosi hyvin! Varsinkin tollanen vähän näkyvämpi, lettikiharaa muistuttava.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon! Suosittelen kyllä ehdottomasti toteuttamaan tuon haaveesi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) 
    Joo, Instagramista selaillessani tuli vastaan vaikka minkälaista tekniikkaa ja lopputulosta permiksissä! Ihan huippua, että vaihtoehtoja on nykyään tarjolla niin paljon.

    VastaaPoista
  5. Mulla oli permanentti 9 vuotta sitten! Se oli kyllä laittonsa puolesta helppo. :) 

    VastaaPoista
  6. Laitto on kyllä superhelppoa! Ainoa hankalampi puoli itselläni on se, että mun hiukset ovat tosi helposti takkuuntuvat, enkä ole vielä löytänyt mitään superselvittävää tuotetta kiharoille, joten takkujen kanssa joutuu sumplimaan harva se päivä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon