Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Meikkiostoksia, Pokémon Go:ta ja erilaisia kulttuureja - Italian matkapäiväkirja

Iltapäiväterveiset täältä Chiavennasta! Tänään on vaihtoviikon kolmas kokonainen päivä, joten nyt ollaan aika lailla puolessa välissä viikkoa. Jos et ole vielä lukenut tämän matkapäiväkirja -postaussarjan ensimmäistä osaa, kannattaa se lukaista ensin täältä! Silloin pysyt kärryillä ajatuksenjuoksuni kanssa ehkä hiukan paremmin. 


 


img_9976.jpg


 


Tiistai-iltapäivästä, kun ulkona vielä myrskysi, kävimme koko vaihtoporukan kanssa keskustelua kulttuuri-identiteetistä, stereotypioista ja omien "juuriensa" löytämisestä. Erilaisten pelien ja harjotteiden muodoissa esille tuotujen pointtien oli tarkoitus opettaa, että omaa kulttuuri-identiteettiä voi olla hankala kiteyttää, ja että muiden identiteettien lokeroiminen osuu hyvin harvoin oikeaan. Mielenkiintoinen ja kohtuullisen helppo aloitus viikolle, jonka aikana on tarkoitus puhua monista tärkeistä ja kansainvälisesti puhuttavista aiheista.


 


Illalla järjestettiin myös "intercultural evening" -nimellä kulkeva tapahtuma, joka on perinne jokaisessa tämänkaltaisessa nuorisovaihdossa. Iltaa varten jokainen maa tuo mukanaan herkkuja ja/tai omalle maalleen tyypillisiä ruokia muille maisteltavaksi, ja suunnittelee pienen ohjelmanumeron. Esimerkiksi suomalaistenpöydästä löytyi tällä kertaa ruisleipää, ruislastuja, Fazerin sinistä, lakua, salmiakkia, pienpanimo-olutta, turkinpippureita ja Tom of Finland -kahvia. Aikaisemmissa vaihdoissa tarjolla on ollut myös mm. nyhtökauraa, lonkeroa, poroleikkelettä, Turun sinappia, salmiakkikossua, näkkileipää ja mämmiä. Tällä kertaa ohjelmanumerot olivat todella tanssipainotteisia, sillä jokainen maa esitti jonkun tanssin. Toisaalta, Suomen letkajenkka oli oikeastaan vain spontaani lisäjuttu, sillä pääohjelmanumeromme oli Suomi-aiheinen Kahoot! -tietovisa. Ohjelmanumerot voivat olla myös esim. musisointia, runonlausuntaa, peli tai leikki, PowerPoint-esitys tai vaikkapa näytelmä.


 


img_9973.jpg


 


Keskiviikon ohjelma lähti käyntiin heti aamusta, kun vuorossa oli reippailuretki vuoren rinteellä olevaan puistoon. Itse jätin tämän retken välistä, sillä olen hieman flunssassa, ja ukkosen mukanaan tuoma painostava ilma aiheuttaa minulle migreenikohtauksia. Ryhmänohjaajan rooli onkin siitä mukava, että kaikkeen ohjelmaan ei välttämättä tarvitse osallistua, vaan aikataulu ja menemiset ovat vapaampia. Itse suuntasinkin siis Chiavennan keskustaan etsimään kosmetiikkaliikettä, jonka olin googlettelemalla todennut olevan olemassa. Samalla nappailin Pokemon GO -pelissä paikallisia pokemoneja, ja löysinkin muutaman itselleni täysin uuden taskuhirviön. 


 


Chiavennasta löytyvä Cosmeticstore olikin yllättävän suuri, mutta valikoima painottui selkeästi enemmän hiustenhoitoon. Meikkejä oli hyvin vähän, mutta ilokseni eräs niistä oli PuroBIO, jonka tuotteita löytää Suomestakin Hehkun myymälöistä ja verkkokaupasta. Nappasin merkiltä pari tarpeellista tuotetta mukaan, mutta suurin osa ostoksistani on Peggy Sage -merkkisiä. Peggy Sage on yli 90-vuotias kosmetiikkamerkki Ranskasta, joka valmistaa kaikenlaista kosmetiikkaa ihonhoidosta kynsilakkoihin. Kirjoitan meikkiostoksistani kuitenkin erillisen postauksen, jottei tämä venähdä liian raskaaksi lukea.


 


img_0005.jpg


 


Hostellille palattuani levähdin huoneessani hetken tietokoneella videoita katsellen ja blogeja lueskellen, ja sitten olikin aika aloittaa päivän keskusteluosuus. Avasimme hieman monia tärkeitä asioita kuten aborttia, uskontoa, maahanmuuttoa ja seksuaalisuutta, ja keskustelimme siitä, miten tietynlaiset asiat poikkesivat kotimaidemme mukaan. Illan varsinainen teema oli kuitenkin romanit ja romanikulttuuri, ja koko ohjelman järjesti erittäin huumorintajuinen ja menevä Serbiasta kotoisin oleva romani. Hänen avullaan kävimme läpi erilaisia stereotypioita ja virhekäsityksiä romaneista ja heidän kulttuuristaan, sekä opimme olemaan lokeroimatta koko romanikulttuuria yhteen laatikkoon. Esimerkiksi suomalaisille ehkä tutuimmat romanit olivat erittäin erilaisia Italiassa tai Portugalissa asustavien romanien kanssa.


 


Viimeisenä iltaohjelmana keskustelunvetäjämme piti meille vielä marionettiesityksen nukeilla, jotka hän on itse valmistanut ja suunnitellut alusta loppuun. Esitys oli uskomattoman hauska ja viihdyttävä, ja Instagram -tilini seuraajat saivatkin nähdä pienen palasen esityksen alusta. Olen muuten kerännyt kaikki Instagramissa jakamani kuvat ja videot Italia -nimisen kohokohdan alle profiiliini, josta voit käydä niitä katsomassa, jos jokin juttu jäi välistä. Sieltä löytyy myös paljon enemmän sisältöä, jota en kaikkea jaa täällä blogissa.


 


img_9977.jpg


 


Tänään ei vielä olla ehditty muuta kuin leikkimään parit ryhmäleikit ja väkertämään origameja, jotka ainakin allekirjoittaneella näyttivät aika järkyttäviltä. Loppupäivä meneekin pelaillessa ja kisaillessa erilaisten pelien merkeissä, joista osa on jo tiedossa, ja osa tulee täytenä yllätyksenä kaikille. Kaikinpuolin jännittävä loppupäivä siis tiedossa!


 


img_9999.jpg


 


Kirsikka W.

Kommentit

  1. Näin jo sieluni silmin sinut silmät kiiluen tutkivan meikkejä siellä meikkikaupassa :). Kiva, kun löysit jotain itsellesi! Odottelenkin jo postausta ostoksista. Ihania kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
  2. Liikkeen valikoima oli tosiaankin niin suppea, että jos itse asuisin Chiavennassa, niin omistaisin luultavasti kaikki myynnissä olevat meikkituotteet :) Ostospostausta onkin tulossa ihan kohtapuoliin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon