Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Yhteishaku 2018 - Mikä minusta tulee isona?

Keskiviikkona pyörähti käyntiin kevään korkeakoulujen yhteishaku. Ensimmäistä kertaa oman yhteishakuhistoriani aikana olin jo etukäteen päättänyt, mitä koulupaikkoja lähden tavoittelemaan. Aikaisemmin päätökset ovat menneet jokseenkin viime tippaan. Korkeakoulujen yhteishauista tämä oli nyt kolmas kertani. Ensimmäinen oli syksyllä 2016, ja silloin hain vain kahteen paikkaan, joihin en oikeasti edes halunnut. En käynyt edes tekemässä pääsykokeita. Viime keväänä hain toisen kerran, tällä kertaa hain kuuteen paikkaan. Olin kuitenkin hieman liian kunnianhimoinen ja laiska, ja niinpä koulupaikka jäi saamatta. Olin luultavasti jo tuolloin masentunut, joka varmasti vaikutti omaan lukupanokseeni negatiivisesti vielä kaiken lisäksi. Nyt kolmannella kerralla aion päästä kouluun riippumatta siitä, kuinka monta kertaa minun pitää ennakkomateriaali kahlata läpi. Mutta mitä sitten haluan päästä opiskelemaan? No vaikka mitä!


 


Kirsikka W. silmälasit kirjalla


Throwback siihen kun opiskelin psykologian ylioppilaskirjoituksiin.


 


1. Luokanopettaja, Helsingin yliopisto


Tähän koulutukseen hain jo viime keväänä, silloin muistaakseni tosin vasta toisena. En jaksanut lukea VAKAVA:an edes koko aineistoa läpi, ja siksi pisteeni olivat kolmenkymmenen pisteen päästä soveltuvuuskoekutsusta. Tänä vuonna aion päntätä pääni puhki, kunhan ennakkoaineisto vain julkaistaan. Lisäksi minulle positiivisena muutoksena toimii se, että osa materiaalista ilmeisesti jaetaan vasta kokeessa tänä vuonna. Koska olen nopea lukemaan ja sisäistämään ja etsimään tietoa, se tulee antamaan minulle edun monia muita hakijoita vastaan. Kuulostan ihan superkilpailuhenkiseltä, ja sitä ihan oikeasti olenkin! Opettajankoulutus on nimittäin minulle se kaikkein realistisin unelma-ammatti.


 


2. Journalisti, Haaga-Helia


Rakastan kirjoittamista. Tämä blogikin on pystyssä juurikin siksi! Viime vuonna ennakkotehtäväni ei ollut tarpeeksi hyvä, enkä käyttänyt siihen tarpeeksi aikaa, joten varsinaiseen pääsykokeeseen ei kutsua kuulunut. Tällä kertaa kirjoitustehtävän aihe on hieman mieluisamman kuuloinen, ja kaiken lisäksi eräs ystäväni on myös hakemassa samaan koulutukseen. Voimme siis yhdessä ruotia ja arvostella toistemme teksteistä mahdollisimman päteviä. Intoni journalismiin ja mahdolliseen toimittajan ammattiin syttyi yläasteella, kun olin Otavamedialla TET:issä, ja pääsin ihan oikeasti etsimään tietoa ja kirjoittamaan pieniä juttuja mm. Koululaiseen ja Leppikseen. Mietinkin pitkään, laitanko ensimmäiselle sijalle tämän koulutuksen vai luokanopettajankoulutuksen, sillä molemmat kiinnostavat minua tasan yhtä paljon.


 


3. Kotitalousopettaja, Helsingin yliopisto


Valitsin tämän koulutuksen, sillä siihen haetaan samoilla kokeilla kuin luokanopettajankin koulutukseen. Rakastan ruokaa (kukapa ei?), joten luokanopen jälkeen tämä tuntui kaikkein luonnollisimmalta "opettajamuodolta". En ole tutkinut, kumpaan koulutukseen on todellisuudessa helpompi päästä sisälle, enkä oikeastaan haluakaan. Viime vuonna lukuja tutkiessani sisäänpäässeiden prosentti oli jokaisessa hakemassani koulutuksessa niin pieni, että olin jännäkakka housuissa jo paikkoja hakiessani.


 


4. Kulttuurituottaja, Metropolia


Olen taide- ja kulttuuri-ihminen. Luonnollinen valinta ammatiksi on silloin kulttuurituottaja, johon hain jo viime kevään haussa. Sain ennakkotehtävien perusteella kutsun pääsykokeisiinkin, mutta oman mokan takia en loppupeleissä päässyt paikalle. Ennakkotehtävä on tänä vuonna aika tarkalleen sama kuin viimeksikin, joten toivottavasti pääsykoekutsu liikenee, enkä tällä kertaa sössi asioita.


 


5. Sosionomi, Metropolia


6. Sosionomi, Laurea


Minua ei sinänsä kiinnosta opiskella itseäni sosionomiksi, MUTTA minua kiinnostaa opiskella itseni esimerkiksi seksuaaliterapeutiksi. Se ei kuitenkaan onnistu ennen siihen soveltuvaa alempaa korkeakoulututkintoa, joihin juurikin sosionomia lukeutuu. Sosionomiksi on myös huomattavasti helpompi päästä, kuin moniin muihin koulutuksiin, jonka vuoksi olen hyvin varma, että ensi syksynä pääsen aloittamaan edes jonkun korkeakoulututkinnon josta jatkaa eteenpäin.


 


Minkälaisia uravaihtoehtoja sinulla oli/on kun hait/haet koulupaikkaa?


 


Kirsikka W.

Kommentit

  1. Mielenkiintoisia aloja olet valinnut! Hirmuisesti onnea hakemiseen! Pidän peukkuja, että sopiva paikka tärppää!

    Itse hain kirjallisuutta, englantia ja sitten sitä, mitä eniten rakastin, ja jota päädyinkin opiskelemaan :) myös psykologia kiinnosti, mutta tilastotiede(jota pääsykokeisiin oli luettava) ei napannut ollenkaan, ja tiesin, että psykologiaan on tosi vaikea päästä!

    VastaaPoista
  2. On kyllä hyviä nuo sinun valintasi. Minun vanhin tyttäreni opiskelee parhaillaan luokanopettajaksi. Keskimmäinen poika opiskelee DI:ksi Tampereella. ja nuorimmat ovat lukiossa. Kaksi muuta lasta on jo valmistuneet ja työelämässä.
    Toivottavasti pääset tällä kertaa johonkin mieluiseen paikkaan!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos!
    Psykologia oli mullakin lukioaikana haaveissa, mutta tyydyin vaan kirjoittelemaan sen ylppäreissä. Jollain tapaa oon kyllä tosi laiska lukija, ja tykkään enemmän käytännönläheisistä oppimistavoista, joten psykologiaa en kyllä ikimaailmassa olisi päässyt opiskelemaan :) Paras ystäväni taas opiskelee englannin filologiaa, ja kuulemma tykkää siitä ja vihaa sitä samaan aikaan. 

    VastaaPoista
  4. Kiitos, täälläkin toivotaan parasta (ja pelätään pahinta)! Opiskelupaikkoja kun tuntuu olevan niin paljon, mutta sitten niitä ei kuitenkaan riitä kuin pienelle osalle. Noh, pitää vaan lueskella ja treenata kovasti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon