Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Sibafest päivä 2 - Sibis Big Band: The Future of Jazz

Toinen kolmesta Sibafest -konsertista on nyt koettu, nähty ja kuultu. Maanantaisten Murhaballadien jälkeen siirryttiinkin ihan toisenlaisiin tunnelmiin, nimittäin uuden sukupolven jazz -musiikkiin. Ja vielä tarkemmin sanottuna big band -jazziin. Sibis Big Band koostui kahdestakymmenestäneljästä esiintyjästä, ja kahdeksalla kuullulla kappaleella oli jokaisella eri säveltäjä. Kokonaisuudessaan konsertti kesti hieman vajaat kaksi tuntia, johon sisältyi parinkymmenen minuutin väliaika. 


 


Sibafest 2018 Sibis Big Band The Future of Jazz


 


Tiistai-iltana suuntasin Musiikkitalolle yhdessä hyvän ystäväni Petran kanssa, ja jouduimme jonkin aikaa etsiä oikeaa paikkaa sisälle päästyämme. Kun vihdoinkin bongasimme lippupöydän, eivät vastoinkäymiset loppuneetkaan siihen, sillä pienen informaatiokatkoksen vuoksi tieto meille luvatuista lipuista ei ollut tavoittanut kaikkia osapuolia. Meitä kohdeltiin silti todella ammattimaisesti ja ystävällisesti, ja saimme kuin saimmekin meille luvatut paikat, vaikka konsertti olikin loppuunmyyty. Päämäärä siis saavutettiin, vaikka matkalla olikin hieman mutkia. Mutta sellaista se välillä elämässä on.


 


Niin kuin tosiaan jo aikaisemmin mainitsin, konsertissa kuultiin kahdeksan hyvin erilaista kappaletta. Mukana oli klassisempaa jazzia, runonlausuntaa, laulua, instrumentaalisia kappaleita, kokeilevampaa tyyliä, ja rutkasti erilaisia sooloja. Yhtyeen soittimista löytyy muun muassa piano ja koskettimet, trumpetteja, pasuunoita, saksofoneja, basso, sähkökitara ja rummut, joten erilaisia soundeja irtosi kyllä ihan urakalla. Ystäväni Petra kertoi nauttineensa enemmän konsertin ensimmäisestä puoliskosta, itse taas liputin jälkimmäisen puolesta. Toisaalta, suosikin valitseminen oli siinä mielessä hankalaa, että jokainen kappale oli keskenään niin erilainen.


 


Parhaiten omaan mieleeni jäi kaksi kappaletta, joista toinen esitettiin ennen väliaikaa ja toinen sen jälkeen. Ensimmäinen oli Olli Moilasen säveltämä Päivä jatkuu mykkänä, joka oli hyvin tunnelmallinen ja kokeileva Olli-Pekka Tennilän runonlausunnan ympärille rakennettu teos. Reilu kymmenminuuttinen esitys oli monipuolinen, taiteellinen ja ajatuksia herättävä pläjäys, joka erosi ehkä kaikkein eniten muista konsertin kappaleista, ja hyvällä tavalla, ainakin omasta mielestäni. 


 


Toinen kappaleista taas oli verrattain hyvin toisenlainen. Laulullisempi, ei niin progressiivinen. Erityisesti koska kategorioin itseni musiikissa laulajaksi, niin kappaleen lyriikka ja laulajan melodiakulut koukuttivat minut täysin. Kyseessä oli siis Susanna Aleksandran kappale The Siren, jossa nainen itse toimi myös laulusolistina. Hän kertoi, että kappaleen inspiraationlähteenä oli toiminut hänen Pariisissa tapaamansa elegantti ja hienostunut vanhempi rouva, joka oli entinen tanssija. Kappale vie siis kuuntelijan mukanaan -40-50-luvun Pariisiin, jossa rouva oli nuorena tanssinut. Eleganttius välittyi myös kappaleen tunnelmassa ja soundissa, ja luulen sen olleen suurin syy sille, miksi se painautui omaan mieleeni ehkä jopa kaikkein parhaiten.


 


https://www.youtube.com/embed/YF0-SdzFlIA


 


Tämä konsertti lähetettiin myös netissä suorana, ja nyt sen voi kokonaisuudessaan katsoa tältä yllä olevalta videolta. Aikaisemmin mainitsemani kappaleet voi kuunnella kohdista 9:50 ja 1:19:56. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kuuntelemaan aivan koko konsertin, sillä näiden kahden kappaleen lisäksi konsertissa tosiaan esitettiin kuusi muutakin upeaa ja uniikkia sävellystä. Ja muistakaa, että tallenteessa ei tarvitse odotella väliaikaa, vaan sen voi skipata, joten koko videon pituista tyhjää pätkää ei aikataulusta välttämättä tarvitse löytää. Tässä on nyt siis hyvä mahdollisuus päästä tiirailemaan loppuunmyytyä konserttia!


 


Ennen tiistaita en ollut päässyt kuuntelemaan mitään jazziin viittaavaakaan livenä todella pitkään aikaan. Oikeastaan viimeksi 2015 keväällä, kun vielä opiskelin Sibelius-lukiossa. Nyt oli siis todella kiva päästä kuuntelemaan jazz -yhtyettä, jossa oli laajemmalla skaalalla soittimia, kuin tavallisessa bändimusiikissa. Huomenna edessä on toinen jazzkokemus, mutta sekään ei ole ihan samanlainen kuin tämä big band -konsertti. Siitä lisää sitten lauantaina!


 


Iskeeko jazz? Jos iskee, niin jaa kommenttikentässä oma suosikkikappaleesi! Nyt olisi hyvä aika vähän laajentaa omaa musiikkivalikoimaani.


 


Kirsikka W.


 


**Liput saatu yhteistyössä Sibafestin kanssa**

Kommentit

Näitä luetaan paljon