Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

9 harhaluuloa kauneudenhoidosta

Aloin ensimmäisiä kertoja oikeasti testailla meikkiä jo ala-asteikäisenä, ja siitä eteenpäin innostus kauneudenhoitoon on vain kasvanut. Tässä ajassa olen ehtinyt omaksua monta ajatusmallia, jotka olen myöhemmin todennut virheellisiksi. Nyt haluan jakaa osan näistä ajatuksista kanssanne!

 

1. Rasvainen iho ei tarvitse rasvausta.

Väärin! Rasvaus tekee hyvää myös helposti rasvoittuvalle iholle. Pitää vain osata valita oikeat tuotteet, sillä luonnollisesti ihmiset ovat erilaisia, ja eri ihotyypit kaipaavat erilaista huolenpitoa. Opinpa muuten aikanani myös sen, ettei minulla tosiasiassa edes ole rasvainen iho, vaan pintakuiva sekaiho.

 

2. Hoitoaine rasvoittaa hiuksia.

Ei pidä paikkaansa. Tietenkin huonosti huuhdeltuna hoitoaine jättää töhnää hiuksiin, mutta kunnollisesta huuhtelusta huolehtimalla välttää senkin. Hoitoaineita ja shampoita on monille eri hiustyypeille, ja niistä täytyy löytää se omalle pehkolle sopivin. Ja huolehtimalla myös päänahan hyvinvoinnista saa hillittyä hiusten rasvoittumista. Puhumattakaan siitä, että pitää sopivat pesuvälit. Monet muut asiat kyllä rasvoittavat hiuksia ja päänahkaa, mutta hoitoaine harvemmin on yksi niistä.

 

3. Suomessa ei voi palaa.

Olen todistanut itselleni jo useana kesänä, ettei tämä ole totta. Heti kun asteet lähenevät kahtakymmentä, niin oma ihoni uhkaa käristyä. Siihen ei tarvita kovinkaan paljoa suoraa auringonvaloa, eikä myöskään hellesäätä. Olen tosi laiska käyttämään aurinkorasvaa, joten nykyään yritän pukeutua hieman peittävämmin auringossa oleskellessani. En myöskään nauti rannalla loikoilusta ja auringonotosta, joten säästyn turhilta palovammoilta siinäkin.

 

4. Jos haluan meikkivoiteesta peittävämmän, laitan sitä useamman kerroksen.

Ei näin. Paksu kerros meikkivoidetta ei näytä hyvältä, riippumatta siitä, minkälaista lookkia on hakemassa. Se myös hankaloittaa meikin paikallaan pysyvyyttä, ja on epäterveellistä kasvojen iholle. Sen sijaan tulisi valita itselleen meikkivoide, jonka peittävyys on jo yhdellä kerroksella riittävä. Olen kuitenkin myös huomannut, että aina meikkivoiteen ei tarvitse olla superpeittävä. Näpyt ja punoituksen saa helposti piiloon myös peitevoiteella, jolloin koko naamaan ei meikkivoidetta tarvita läheskään yhtä paljon.

 

Meikkivoiteeton lookki

Pikainen esimerkki meikkivoiteettomasta ilmeestä. Iho on ajan ja oikeiden tuotteiden kanssa mahdollisuus saada vieläkin tasaisemmaksi.

 

5. Tekoripset tuhoavat omat ripset.

Tämä ei ole totta. Ripsien kiinnittämiseen käytettävä liima saattaa repiä muutamia omia ripsiä mukana, jos on vielä kokematon tekoripsien käyttäjä, mutta kun homman oppii, niin omat ripset ovat turvassa. Liimalla ei kuulu läträtä, jottei se tartu kiinni omiin ripsiin, vaan jää ainoastaan tekoripsien ja silmäluomen väliin. Lisäksi irtoripset tulisi poistaa hellävaraisesti, eikä repiä niitä irti. Tällöin omat ripset eivät vahingoitu tai irtoa.

 

6. En voi käyttää väriä X, sillä se ei sovi minulle.

Tässäpä ehkä suurin huijaus, jonka itselleni uskottelin. Olen usein kuullut ihmisten sanovan, että esimerkiksi sinisilmäisille ei sovi sininen luomiväri. Bullshit, sanon minä! Jokainen väri sopii meikissä jokaiselle, myös silloin kun on tavoittelemassa aivan luonnollista lookkia. Oikeat tekniikat, väriyhdistelmät ja häivyttäminen ovat jutun juju. Maailma on täynnä eri sävyjä, joten miksi rajoittaa omia meikkileikkejään vain tuttuihin ja turvallisiin?

 

7. Huulikiillot ovat tytöille, huulipunat naisille.

Melkeinpä naurattaa, miten ihmeellisiä ajatuksia olenkaan joskus omannut. Käytän nykyään sekä huulipunaa että huulikiiltoa säännöllisesti, ja joskus yhdistelen molempia. En tiedä, minkä takia tällainen stigma on joskus vallanut aivolohkoni, mutta onneksi olen päässyt siitä eroon. Parhaat huulituotteet ovat niitä, jotka näyttävät ja tuntuvat hyvältä, riippumatta siitä, ovatko ne sitten punaa, rasvaa tai kiiltoa.

 

8. Karvoitus on noloa.

Ei ole. Suurimmalla osalla ihmisistä on karvoja siellä sun täällä, joten miksi niitä pitäisi häpeillä? Ajelen sääret ja kainalot, kun minusta tuntuu siltä, mutten todellakaan kenenkään muun kuin itseni takia. Ja näkisittepä minkälaiset pitkät haituvat isovarpaani ovat kasvattaneet! Huhhuh. Omasta hygieniasta huolehtiminen vaatii välillä karvojen trimmausta (ainakin omalta osaltani), ja ovathan silkkiset sääret ihan kivat, mutta en kyllä jaksaisi joka päivä olla ajelemassa.

 

9. Hajuvettä kuuluu olla reilusti.

Yh, käy kyllä sääliksi niitä, jotka aikoinaan joutuivat haistelemaan minua. Minulla oli tapana läträtä hajuvedellä ihan huolella, sillä halusin tuoksua erinomaiselta pitkänkin matkan päähän. Pahimmillaan saatoin lisätä hajuvettä päivän mittaan, kun oma hajuaistini oli jo tottunut siihen löyhkään. Nykyään suihkautan maksimissaan pari suihkausta, yhden ranteisiin ja yhden kaulalle tai hiuksiin. Välillä bussissa tai hississä vastaan tulee ihminen, joka ei ole vielä tajunnut tätä samaa asiaa, ja minun tekisi mieli käydä kertomassa se heille. 

 

Ardell -tekoripset, Duo -ripsiliima

 

Minkälaisia kauneudenhoitoharhaluuloja teillä on ollut?

 

Kirsikka W.

Kommentit

  1. Ihana postaus, tämä oli niin tarpeen ja tästä oli varmasti monelle apua (minun lisäksi, tietenkin :D) Käy kurkkaamassa blogissani oleva Linkkaa blogisi -postaus, jos kiinnostaa :); https://lydian-animal.blogspot.fi/2017/06/linkkaa-blogisi.html

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäsit :)! Käyn ehdottomasti vilkaisemassa.

    VastaaPoista
  3. Kiva että tykkäsit :)

    VastaaPoista
  4. Hauska postaus, en oo ennen tämmöistä lukenutkaan

    VastaaPoista
  5. Hauska kuulla! :)

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä postaus! Joista moneen voin sanoa että aika moni kohta on sellasia joita on mulle toitotettu, mutta oon ne todennu sitten myöhemmin vääriksi. Ainakin tuo kohta 8. Itse kyllä juu ajan karvat pois, mutta kyllä mua hiukan kismittää jos joku tulee sanomaan että on noloa jos naisella on kainalokarvat tai häpykarvat. Mistä lähtien se on muka ollut noloa, kun joskus ihmishistoriassa kukaan naisista ei karvoja ajellut?

    VastaaPoista
  7. Tää oli kiva! Oisinpa tosiaan sillon pari vuotta sitten tajunnut, ettei sitä hajuvettä kannata olla niin tajuttomasti tai että paksusti meikkivoidetta on aika nou nou. Nykyään en käytä kumpaakaan, kun hajusteita tulee tarpeeksi noista hiuksiin pistettävistä mömmöistä ja rahaa palaa vähemmän ilman meikkivoidetta ja sen rinnalle "pakollista" aurinkopuuteria / highlighteria / poskipunaa, jottei näyttäisi aivan aaveelta - kuten joskus näytin.

    VastaaPoista
  8. Niinpä niin :) Tuntuu, että nykypäivänä on tärkeämpää tehdä kaikki niin miten muutkin, eikä niin että tuntuu itsestään hyvältä.

    VastaaPoista
  9. Mulla on molemmat vielä käytössä, mutta todellakin hieman erilaisessa kuin vuosia sitten... Mutta joskushan sitä on aina kokeiltava, tai muuten ei ikinä oppisi ;)

    VastaaPoista
  10. Hyvä postaus ja totta joka sana! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos! Kiva että oli mieleinen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon