Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

5 vinkkiä vilustumiseen - miten selättää kesäflunssa?

Heräsinpäs tuossa yksi aamu, ja tajusin kurkun olevan hieman karhea. Noh, siitähän tiesi samantien, mikä on tulossa... kesäflunssa! Joka kesähän se jossain välissä tulee kyläilemään, ja joka kerta sitä inhoaa ihan yhtä paljon. Tällä hetkellä oma lenssu on onneksi pysynyt kurkkukivun ja limaisuuden tasolla, ja toivottavasti tämä on pian ohi. Ajattelin kuitenkin jakaa kohtalontovereilleni muutaman vinkin, jotka ovat omalla kohdallani auttaneet flunssan selättämisessä.

 

Pirkka ruusunmarjatee ja Iittala Taika -sesonkimuki

 

1. Nesteytys! Tätä ei voi korostaa tarpeeksi. Juominen ja nesteytys on aina tärkeää, mutta kipeänä vielä erityisemmin. Etenkin jos flunssaan kuuluu kuumeilua, niin nesteitä kannattaa litkiä ihan hullun lailla. Limut, energiajuomat ja muut sokeripitoiset drinksut kannattaa suosiolla jättää pois (alkoholista nyt puhumattakaan), sillä taudit tykkäävät sokerista. Sen sijaan kannattaa nauttia paljon vettä ja kuumia juomia, kuten teetä ja mustaherukkamehua. Omia flunssateesuosikkejani ovat tämä Pirkan ruusunmarjatee, erilaiset vihreät teet, ja sitruunatee. Myös pelkkä lämmin sitruunavesi toimii hyvin.

 

2. Kuumat suihkut. Lämmin tai kuuma suihku on erinomainen tapa lievittää tukalaa oloa flunssaisena. Kuuma vesi pistää limat liikenteeseen, ja lämpöinen vesihöyry toimii höyryhengittelynä. Puusaunat toimivat yhtälailla, sillä niiden löylyt ovat usein kosteita ja lempeitä. Sähkökiukaat taas yleensä antavat aivan liian kuivia löylyjä, jotka eivät sovi flunssaiselle. Mutta jos puusaunaa ei sattumalta löydy, niin suihku hoitaa sen homman aivan yhtä hyvin, ellei jopa paremmin!

 

Finrexin mustaherukka, Ibumax ja Panadol Novum

 

3. Lääkitseminen. Ei liene kenellekään yllätys, että flunssan kipuoireita hoidetaan kipulääkkeillä. On kuitenkin hyvä muistaa, että tietynlaiset lääkkeet sopivat tiettyihin oireisiin paremmin. Itse esimerkiksi pyrin aina arvioimaan, voisiko kipu olla tulehdusperäistä, kuten tässä tapauksessa kurkkukipuni luultavimmin on. Silloin syön tarvittaessa nimenomaan tulehduskipuun toimivaa lääkettä, kuten Ibumaxia. Jos kivut taas ovat selkeästi enemmän särkyä, syön tavallisia kipulääkkeitä. Kurkkukipuinen voi lisäksi helpottaa oloaan myös imeskelytableteilla, joista kaikkein toimivimmaksi olen kokenust kurkkua ja suuta "desinfioivan" Bafucinin. Strepsilsit vain tuntuvat ärsyttävän suun limakalvoja entisestään.

 

4. Aktivoituminen. Tällä aktivoitumisella en  nyt tarkoita mitään robottimaista napin painallusta, vaan yksinkertaisesti liikkeelle lähtöä ja asioiden tekemistä. Vaikka sairaana on hyvä levätä, ja esimerkiksi kuumeessa on parempi pysytellä kotosalla, niin itse olen huomannut flunssan väistyvän nopeammin silloin kun teen asioita. Kahvilla käyminen, kävelylenkki, kauppareissu... mitä sitä sitten keksikään. Tietenkään mikään kovin fyysinen hikiliikuntaa ei välttämättä auta oloa, mutta pienet aktiviteetit auttavat toipumaan flunssasta nopeammin, kuin sängyn pohjalle juurtuminen.

 

PartyLite tuoksukynttilät

 

5. Oma aika ja rentoutuminen. Kehon lisäksi tämä hoitaa myös mieltä. Tee itsellesi kasvonaamio ja hyvää ruokaa, ja katso vihdoin se elokuva, jota et ole ehtinyt katsomaan. Laita lempimusiikkiasi soimaan tai lue kirja. Tai tee vaikka kaikki näistä, ja ota vielä päikkärit välissä!

 

Miten te hoidatte vilustumisianne?

 

Kirsikka W.

Kommentit

Näitä luetaan paljon