Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Facebook -kirppisten näennäisestä vaikeudesta

Internetissä saa jatkuvasti kuulla Facebook -kirppiksistä, ja useimmiten jotain huonoa. Feissarimokat on täynnä toinen toistaan typerämpiä kirppistilanteita, ja useimmat henkilöt, joiden kanssa olen jutellut netissä, suhtautuvat myöskin fb-kirppiksiin negatiivisesti. Itse päädyin näille kirpputoreille rahan tarpeen yllättäessä, enkä ole katunut. Tottakai netissä myydessä ja ostaessa on hyvä huomioida myös riskit, mutta itse olen ainakin tähän mennessä ongelmilta välttynyt. Ja nyt puhutaan siis vaatekirppiksistä.

 

Olen siis sekä ostanut että myynyt vaatteita Facebookin kirppiksillä viimeisen parin-kolmen viikon aikana. Kaupaksi ovat menneet etenkin mekot ja uima-asut, mutta myöskin alusvaatteita ja jopa toppahousut. Kuvitelkaa, toppahousut toukokuussa! Itse olen myynyt vain käyttämättömiä tai todella hyväkuntoisia vaatteita, ja ainakaan vielä toistaiseksi valituksia ei ole tullut. Luonnollisesti varsinkin kesähepeneet ovat nyt todella suosittuja ostokohteita. Maksun pyydän aina etukäteen, ja paketin laitan tulemaan, kun maksu näkyy tilillä. Tämä käytäntö ei ole ollut ongelma kenellekään ostajalle, ja samanlaista menetelmää käyttävät suurin osa muistakin myyjistä.

 

Seuraavaksi haluankin kertoa vaatteista, joita olen ostanut. Harva se päivä kirppiksillä bongaa jonkun tuotteen, jonka haluaisi omaan vaatekaappiin. Omina rajoitteinani ovat kuitenkin usein koko ja hinta. Superhalpoja vaatteita harvemmin tulee myyntiin, ja silloinkin joku nappaa ne itselleen hyvin nopeasti. Koen siis olevani onnekas, että olen löytänyt suhteellisen edullisesti kivoja vaatteita omiin tarpeisiin.

 

Bikinien yläosat

Ihan ekana tartuin tähän bikiniliivipakettiin. Maksoin liiveistä yhteensä 18e, postit mukaan lukien. Ylemmät liivit olivat myyjän mukaan kokoa 90-95DD/E, mutta itselle kuppi tuntui ainakin hivenen pieneltä. Yleensä liivini sijoittuvat koolta välille 85-90D-F. En ole vielä päättänyt liivien kohtaloa, sillä menisiväthän ne silti ihan hyvin esimerkiksi mökki- ja leiritunnelmissa. Alemmat liivit taas olivat aivan nappivalinta. Koko oli 90D, mutta kuppi oli reilusti isompi. Lisäksi väri oli ihanan pirteä, ja jos saisin vaikka pienen rusketuksen kehiin, ne näyttäisivät vielä upeammilta!

 

Mekko henkarissa

 

Mekko päällä ulkona

Mekko päällä sisällä

Seuraavana hakusessa oli uusi mekko, joka on rento, mutta käy kesän juhliin. Ensimmäisenä tiedossa olevat juhlat ystävän ylioppilasjuhlat heti kesäkuun alussa. Yritin alunperin etsiä jotain kukkakuosista, mutta joustavaa. En halunnut vuorellista mekkoa, ja siksi ihastuinkin tähän tummansiniseen trikoomekkoon. Mekossa on puolipitkät hihat, ja helma on kietaisumallinen, joten säärtäkin saa vilauteltua, jos siltä tuntuu. Maksoin mekosta 30e, ja se oli täysin käyttämätön, ovh 70e. Aluksi olin huolissani koosta, mutta mekon kangas venyy ja paukkuu, joten mitään ongelmaa ei tullut. Kaula-aukko tosin on hieman avonainen, mutta se on helppo hoitaa muutamalla ompeleella tai hakaneulalla, jos siltä tuntuu.

 

Liila mekkoSeuraavana ostin tällaisen violetin tunikamekon kolmellatoista eurolla. Koko oli tässäkin sopiva, vaikka pelkäsin sen kinnaavan. Valitettavasti mekon kangas oli selkeästi kuluneempi, kuin myyjä oli antanut olettaa. Mekko pitää myös käyttää pesukoneen kautta, sillä siinä on epämääräisiä pieniä tahroja. Olin siis hieman pettynyt tätä pakettia avatessani, mutta toisaalta hinta oli vain 13e, joten en oikein tiedä kuinka priimaa laatua oikein odotin. Jos tahrat eivät lähde pesussa, niin otan tämän mekon mukaan tämän kesän aasialaisen populaarikulttuurin leirille, jossa mekon kangas voidaan hyötykäyttää leiritoiminnassa.

 

TrikoomekkoViimeisimpänä ostoksena on tämmöinen tosi mukava ja joustava raitamekko, jossa on puolipitkät hihat ja reiät olkapäissä. Tästä maksoin 20e, ja kiskaisin sen heti päälleni, kun se tuli postissa. Rakastan tällaisia rentoja vaatteita, jotka on kuitenkin tarpeeksi siistejä, että niissä kehtaa kulkea maailmallakin. Ja vaikkei vaakaraita nyt varsinaisesti tee hyvää kurveille, niin tykkään tästä kyllä silti ihan älyttömästi.

 

FB-kirppiksillä asioidessa on hyvä muistaa seuraavat asiat:

 

1. Mittaa itsesi. Vanhat mitat eivät välttämättä pidä paikkaansa, ja mittailemalla saat valikoitua itsellesi varmasti sopivia vaatteita huomattavasti helpommin.

2. Tarkista aina myyjän luotettavuus. Kukaan tuskin omalla profiilillaan uskaltaa huijata muilta rahaa, joten henkilö, jonka profiili vaikuttaa oikealta, on usein luotettava kaupankäyjä. Kannattaa myös lukea muiden onnistuneista ja epäonnistuneista kaupoista.

3. Ota selvää ryhmän säännöistä. Eri kirppiksillä on eri sääntöjä, toisilla hyvinkin tiukkoja. Muista aina perehtyä sääntöihin etukäteen, niin säästyt paljolta mielipahalta.

4. Opettele kirppissanasto. "Av", "yv" ja "jono" ovat yleisimpiä. Monilta kirppiksiltä löytyy kirppis-suomi-kirppis -ohjeet ensikertalaisille.

5. Ole ystävällinen. Näin kaupankäynti on jouhevampaa ja mukavampaa kaikille.

 

Minkälaisia kokemuksia teillä on nettikirppareilta, ja mitkä ovat olleet parhaita löytöjänne?

 

Kirsikka W.

Kommentit

  1. Ihan hyviä vinkkejä! Mä oon kans pitkään tehnyt vaatekauppaa netissä Huuto.netissä ja FB-kirppiksillä, on lukuisia hyviä ja huonoja kokemuksia. Tuota myyjän luotettavuuden tarkistamista ei voi liikaa korostaa. Huuto.netissä kannattaa tarkistaa että myyjä on tunnistautunut ja tarvittaessa pyytää häntä tunnistautumaan - en keksi yhtään hyvää syytä, miksi niin ei voisi tehdä, eli tunnistautumattomalta ei kannata ostaa. Palautteet kannattaa myös lukaista ja erityisesti neutraalit ja negatiiviset huolella. Facebookissa taas kannattaa tuotteesta kysellä etukäteen mahdollisimman paljon - myyjän vastaamistyylistä voi päätellä paljon hänen luotettavuudestaan. Samaten myyjän profiili kannattaa tsekata ja tarkistaa esim. että on avoin kaverilista, josta voi päätellä onko oikea ihminen vai feikkiprofiili, niitäkin kun on. Ja omaa intuitiota kannattaa kuunnella aika herkällä korvalla, jos se varoittaa jostain, se harvoin on väärässä.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kyllä! Siinä säästää itsensä huijauksilta, kun jaksaa nähdä vähän ylimääräistä vaivaa :)

    VastaaPoista
  3. Mulla itellä ei oo Facebook kirppiksistä kokemuksia oston muodossa siis. Oon kyllä muutamassa Facebook kirppiksessä jäsenenä, mutta oon tähän mennessä vaan kattellu mitä niihin on tullut myyntiin. :D
    Äiti enimmäkseen ostelee Facebook kirppiksiltä ja ainakin tähän mennessä on ollu pelkästään hyviä kokemuksia. Pitääköhän nyt äitin puolesta koputtaa puuta, hahah :D

    Mut joo, tosi ihana toi tummansininen mekko! ♥

    VastaaPoista
  4. Uskon että sun äiti on varmasti jo oppinut tunnistamaan, minkä tyyppisiltä myyjiltä kannattaa ostaa :) Aika nopsasti ainakin itse opin hallitsemaan noi kirpparijutut.

    VastaaPoista
  5. Vähän kiva toi sininen mekko! Mä en oo ite ostanut netistä mitään vanhaa, senkin edestä oon kyllä myynyt vanhoja kirjoja ja leluja. Noissa nettimyynneissä - jos ei postita - on kyllä aina se vaara, ettei sieltä yhtään osaa sanoa millanen henkilö on vastassa. Etenkään, kun huuto.netissä ei oo - ainakaan siihen aikaan ei ollut - profiilikuvia...

    VastaaPoista
  6. Oikein hyvä ja kattava postaus! Itse en ole vielä uskaltautunut mukaan facebook -kirppisten ihmeelliseen maailmaan, mutta jospa sitä sitten jonain päivänä... :D Toi tummansininen mekko on aivan ihana ja sopii sulle oikein hyvin!

    http://misslittlemarie.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Jep, ja tämän vuoksi olen itse päättänyt ainakin toistaiseksi pitäytyä postittelussa. Ei tarvitse sitten jännätä, että millainen tyyppi siellä oven toisella puolella odottaa.

    VastaaPoista
  8. Erityisesti erikoisempaa vaatetta menee kyllä kaupaksi tosi hyvin, joten jos vaan siltä tuntuu, niin kannattaa kyllä testata :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon