Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

Sähkeet Uutiskomediashow 2018 - jälkiajatuksia

Kuten tästä postauksesta saatoitte lukeakin, oli minut viime viikolla kutsuttu katsomaan Jubilee Komedian Sähkeet Uutiskomediashowta. Edellisessä postauksessa kerroin tarkemmin siitä, mistä koko jutussa oikeastaan on kyseessä, joten jos et tätä postausta lukiessa ole vielä tietoinen, niin muista kurkata se ensin! Nyt nimittäin esittelyjen sijaan keskityn puhumaan nimenomaan esityskokemuksestani.


 


4.jpg


 


Viime keskiviikkoiltana suuntasin siis Ravintola Kaisaniemeen yhdessä avomieheni ja läheisen ystäväni Petran kanssa, jotka olin saanut napata matkaani esitystä katsomaan. Ravintola Kaisaniemihän on itsessään jo todella vaikuttava ilmestys, jonkalaisissa paikoissa sitä harvemmin tulee aikaa vietettyä, joten kokemus oli todella mielekäs siinäkin mielessä. Meille oli varattu nimelläni pöytä hyvältä paikalta, ja saimmepa vielä lasilliset kuohuvaakin vielä esityksen alkuun. Vielä ennen esityksen alkua oli pieni hetki aikaa jutella keskenämme niitä näitä.


 


1.jpg


 


Show alkoikin räväkästi musiikkinumerolla, jossa Niina Nyberg ja Hanna Seppänen pääsivät jakamaan niin tanssin kuin laulunlahjojaankin yleisön kanssa, poliittisessa hengessä tietenkin. Musiikkinumerot siivittivätkin koko esitystä alusta loppuun, joka miellytti ainakin minua musiikkitaustaisena ihmisenä kovasti. Ne toivat mukavaa vaihtelua sekä ripauksen popkulttuuria esitykseen mukaan. 


 


5.jpg


 


Shown ajankohtaisuus yllätti minut hiema, vaikka ei ehkä olisi pitänyt. Sen ohjelmisto päivittyy nimittäin viikoittain tai jopa päivittäin riippuen siitä, minkälaisia uutisia tai ajankohtaisia asioita medioissa pyöritetään. Esitys uppoaakin parhaiten sellaisille henkilöille, jotka seuraavat maailman menoa ja uutisia aktiivisesti. Muilta saattaa jäädä vitsi tai useampi pimentoon, kun konsepti ei ehkä avaudukaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sen huomasi meidän seurueessamme siitä, että avomieheni oli aika kujalla koko illan ajan. Hän kun ei kovinkaan kiinnostuneesti seuraa esimerkiksi politiikkaa. Me taas Petran kanssa pysyimme huomattavasti paremmin kärryillä.


 


afterlightimage_0.jpg


 


Politiikka olikin suuressa osassa esityksen sketsejä, kun osansa saivat niin Juha Sipilä, Vladimir PutinDonald TrumpAlexander StubbAngela Merkel kuin Emmanuel Macronkin. Piikittelyn kohteeksi joutuivat myös mm. Caruna, nykynuoriso, vihervassarit, äärioikeisto, poikabändit, teekkarit ja hyönteisravinto. Juttua riitti siis laajalla skaalalla, ja vaikkei yksi aihe olisikaan auennut, niin joukosta löytyi varmasti silti jokaiselle jotain. Ja tottakai meille uutisnarkkareille, jotka seuraamme toisella silmällä feediä jopa unissamme, ilo oli moninkertainen.


 


2.jpg


 


Tunnelma oli koko illan rempseä ja rento, vaikka paikka olikin klassisen tyylikäs ja katsojien keski-ikä reippaasti päälle neljäkymmentä. Kertaakaan ei tullut sellaista tunnetta, että olisin ollut väärässä paikassa, tai etten kuulu shown kohdeyleisöön. Suurin kiitos tästä kuuluu tietenkin upeille esiintyjille, jotka ottivat tilan ja yleisön haltuun tuttavallisesti ja lämpimästi, ja loivat tilaan yhtenevän ja kutsuvan ilmapiirin. Esitys oli myös monella muotoa interaktiivinen, joka on omasta mielestäni todella hyvä juttu oikeastaan kaikissa taiteen ja viihteen olomuodoissa. Ehdottomasti voisin käydä katsomassa Sähkeitä esimerkiksi ensi vuonna uudestaan, ja suosittelenkin tätä kaikille, joita maailman- ja oman maan meno yhtään kiinnostaa.


 


3.jpg


 


Kiitos kovasti Jubilee Komedialle tästä mukavasta illasta ja mahdollisuudesta uudenlaiseen kulttuurikokemukseen!


 


Kirsikka W.


 


*Postaus tehty yhteistyössä Jubilee Komedian kanssa*

Kommentit

Näitä luetaan paljon