Siirry pääsisältöön

Suositeltua

4 x Netflix -suosikit tällä hetkellä

Viimeisimmästä Netflix -suosikkipostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, joten nyt jos koskaan on erinomainen aika hieman päivitellä sitä listaa. Tässä postauksessa vinkkaankin neljä Netflix -sarjaa, jotka olen katsonut viimeisen parin kuukauden aikana, ja joista olen erityisesti nauttinut. Nappaa siis popparit kainaloon, ja heittäydy näiden sarjojen pariin palautumaan maanantaimorkkiksesta! 1. CHAMPIONS Hauska ja ajankohtainen "roskakomedia" on joukoin yksinkertaisin ja ärsyttävin sarja, joka samalla kuitenkin koukuttaa katsomaan seuraavan jakson, ja vielä seuraavan jakson. Viittaukset populaarikulttuuriin, julkisuuden henkilöihin ja tapahtumiin yhdistyvät nokkelasti tavallisen arjen ongelmiin, kuten murrosikään, rahavaikeuksiin ja ihmissuhteisiin. Tässä sarjassa ei joudu turhia odottelemaan, sillä juonenkäänteet ovat todella nopeita, joten sarjaa on helppo seurata myös esimerkiksi kotitöitä tehdessä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Champions kertoo New Yorkilaisesta k

7 Netflix -tärppiä

Heippa!

 

Kuten monet muut ihmiset nykypäivänä, minäkin kuulun Netflixin suurkuluttajiin. Meillä kotona ei edes ole telkkaria, eikä se häiritse lainkaan, sillä kaiken hömpän saa nykyään internetin ihmeellisestä maailmasta. Olen siis kolunnut läpi kymmeniä sarjoja ja elokuvia, joista lähimpänä sydäntä ovat olleet psykologiset trillerit, dokumentit ja romanttiset komediat. Tässä postauksessa jaan seitsemän sarjaa ja elokuvaa, joista olen itse nauttinut, ja jotka löytyvät Netflixin valikoimasta.

 

1. You Me Her

Kolmiodraamaa vai kolmen kimppaa? Sinä päätät. Sarja keskittyy polyamoriseen suhteeseen, jonka avulla lähiöpariskunta hakee uutta potkua avioliittoonsa. Huumorin ja pähteiden siivittämä sarja on todellakin täysin omaa maataan, enkä itse ainakaan samanlaiseen ole törmännyt. Sarjassa käsitellään leikkisän stereotyyppisesti erilaisia henkilöhahmoja ja ihmissuhteita, ja se herätti ainakin allekirjoittaneen mielenkiinnon jo heti ensimmäisistä jaksoista.

 

2. Alive Inside: A Story of Music & Memory

Musiikin kuuntelemisen ja soittamisen on todistettu muun muassa aktivoivan monia hyödyllisiä osa-alueita aivoissa, parantavan elämänlaatua, sekä virkistävän muistia. Tässä dokumentissa perehdytäänkin nimenomaan musiikin muistoihin liittyviin vaikutuksiin. Dan Cohen kiertää soittamassa Alzhaimer -potilaille heidän nuoruuden suosikkimusiikkiaan, ja demonstroi musiikin parantavaa vaikutusta muistisairaiden joukossa. Elokuva on koskettava ja informatiivinen, ja jos normaalisti et innostu dokumenteista, niin tämän suosittelen silti ehdottomasti katsomaan.

 

3. Gamer

Dystopisessa maailmassa monien ihmisten elämä pyörii virtuaalipelien ympärillä, niin myös kuolemaan tuomitun Kablen. Kablen on selvittävä hengissä kolmestakymmenestä ampumapeliottelusta ansaitakseen vapautensa, mutta homma ei ole niin yksinkertainen miltä se kuulostaa. Kable on nimittäin itse kyseisen pelin nappulana, ja häntä ohjaa nuori pelaajalahjakkuus Simon. "Gamer" on hyvin erilainen dystopiaelokuva, jossa on kuitenkin hyvin klassisia elementtejä. Sci-Fi-intoilijoille tämä varmasti sopii ns. kevyeksi katsottavaksi.

 

4. One Day at a Time

Tässä komediasarjassa seurataan kuubalais-amerikkalaisen perheen arkea, jota luotsaa armeijataustainen yksinhuoltajaäiti. Sarja sai minut heti koukuttumaan hyväntuulisella huumorillaan ja erinomaisilla henkilöhahmoillaan. Koko kausi oli pakko ahmia ilman sen suurempia taukoja. Sarjasta on valitettavasti tähän mennessä julkaistu vain yksi kausi, mutta itse ainakin ristin sormeni ja toivon, että lisää kausia olisi luvassa!

 

5. Jane the Virgin

En ole koskaan ollut mikään valtava telenovelafani, mutta tämä sarja kyllä iskee! Nimen mukaisesti, sarja kertoo Jane Villanuevasta, joka on neitsyt. Kohtalon oikun (ja lääkärin valtavan virheen) seurauksena Jane huomaakin yhtäkkiä olevansa raskaana. Tästä alkaa valtava tapahtumaketju, joka vain jatkaa paisumistaan sarjan edetessä. Sarjan parhaita puolia ovat monipuoliset hahmot, sekä erityisen riemastuttava kertoja/selostaja, joka sai ainakin minut nauramaan kippurassa.

 

6. The Crown

Tositapahtumiin perustuva historiallinen draamasarja kertoo kuningatar Elisabet Toisen valtaannoususta, sekä hovin sisäisistä konflikteista. Sarjassa seurataan Englannin hovin elämää niin henkilökohtaisella kuin valtakunnallisellakin puntarilla. Elisabet joutuu kovien valintojen eteen, kun hänen täytyy kerta toisensa jälkeen valita valtakunnan yhteisen ja henkilökohtaisen edun väliltä. Sarjan näyttelijävalinnat ovat omasta mielestäni osuneet nappiin, ja se kertoo historiallisista tapahtumista mielenkiintoisesti ja mieleenpainuvasti, jokseenkin hieman dramatisoidusti. Eikä pidä tietenkään unohtaa ihanaa aksenttia tai kaunista kuninkaallista sanavarastoa!

 

7. Red 

En yleensä nauti kovinkaan paljoa toimintaelokuvista, mutta tässäpä on poikkeus! Elokuva on todella hauska, täynnä (välillä hieman tummaa) huumoria, eikä action ole pelkkää aseilla rynkytystä tai kamppailulajeja. Ja tietysti erinomaiset näyttelijäsuoritukset vain parantavat kokonaisuutta. Henkilöhahmojen erilaiset taustat ja suhdekoukerot värittävät ja elävöittävät leffan juonta, eikä minun ainakaan tehnyt mieli vaihtaa leffaa kesken kaiken, vaikka niin usein käy action -leffojen kanssa. Myös elokuvan toinen osa, Red 2, on katsomisen arvoinen. Samaa voi sanoa aika harvasta kakkososasta.

Netflix and chill todellisuudessa

 

Tässäpä nämä, vaikka lisääkin olisi varmasti löytynyt. Ihan kaikkein suosituimpia ja yleisimpiä sarjoja ja elokuvia en viitsinyt tähän listata, vaan koitin ottaa mukaan nimenomaan niitä katselukokemuksia, joista saattaisi jollekin löytyä jotain uutta.

 

Minkälaisia sarjoja ja elokuvia te tykkäätte toljottaa, ja herättikö jokin listalta mielenkiinnon?

 

Mukavia sarja- ja leffaelämyksiä!

Kirsikka W.

Kommentit

  1. Oi, ihanaa kerrankin vähän erilaisempia tärppejä! Tuntuu, että kaikki aina katsoo vain samoja sarjoja niin suosituksetkin on samat blogista toiseen. Pakko varmaan katsoa toi Alive Inside: A story of music & memory, koska tuon kuvauksen perusteella se vaikutti todella mielenkiintoiselta ja just sellaiselta, että se voisi sopia mulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaan! Se herätti kyllä ihan uudenlaisia ajatuksia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Näitä luetaan paljon